Γιατί μας έστειλε πίσω το νόμο για τα τυχερά παιχνίδια η ΕΕ

 Γράφει ένας  Μικρός Ηρωας

Ισως πολλοί να έχετε διαβάσει ότι η ΕΕ αρνήθηκε να δεχτεί για εξέταση το νόμο για τα τυχερά παιχνίδια με την διαδικασία του επείγοντος και να αναρωτιέστε γιατί. Αφού τα τυχερά παιχνίδια έχουν μπει στο μνημόνιο και είχαμε καταδικαστεί που τα είχαμε απαγορέψει.
Οι λόγοι είναι δυο. Πρώτον, όπως πολλές φορές έχει γραφτεί, ποτέ δεν είχαμε καταδικαστεί για την απαγόρευση των τυχερών παιχνιδιών παρά μόνο για τα ψυχαγωγικά και τεχνικά παιχνίδια. Η ΕΕ θα
ενέκρινε στα γρήγορα μια διόρθωση που θα επέτρεπε τα ψυχαγωγικά για τα οποία είχε ήδη βγάλει απόφαση (Και θα σταματούσε και το πρόστιμο). Εμείς όμως τους........ στείλαμε ένα εντελώς καινούργιο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών που δεν δικαιολογεί το επείγον της υπόθεσης.Ο δεύτερος όμως λόγος ίσως να είναι και σημαντικότερος. Στην ΕΕ έχει ξεκινήσει από τις 24 Μάρτιου η διαβούλευση για τον τζόγο στο Internet και οι αποφάσεις θα ληφθούν προς το καλοκαίρι. Ο νόμος που στείλαμε έχει ήδη προνοήσει για τον διαδικτυακό τζόγο αλλά ίσως όχι με τον τρόπο που θέλει η ΕΕ. Τα σημεία που αναφέρονται σε έδρα της εταιρίας στην Ελλάδα και χρήση του .gr domain μάλλον δεν είναι και τόσο συμβατά με αυτό που σκοπεύουν να θεσμοθετήσουν στις Βρυξέλλες. Γιατί να πληρώνουν φόρους οι ευρωπαϊκές εταιρίες τζόγου στην Ελλάδα αντί για τις χώρες τους άλλωστε. Από εδώ θέλουν να πάρουν λεφτά και όχι να δώσουν.Καθυστέρηση λοιπόν αλλά να μην ανησυχούμε. Στο τέλος θα μαδήσουν τον κοσμάκη ακριβώς με τον τρόπο που θέλουν. Η ανάπτυξη συνεχίζεται.
Keywords
Τυχαία Θέματα