Η ΔΑΚΕ κάνει …ρόμπα τον …αντιμνημονιακό Αντώνη Σαμαρά!

Γράφει ο Μαγια
Η πολιτική του Μνημονίου έχει καταρρεύσει. Για την επανεκκίνησή της το κλειδί είναι η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και της δημόσιας υποδομής. Και όλως τυχαίως είναι και το σημείο σύμπτωσης της κυβέρνησης, της Ν.Δ., της Μπακογιάννη, του Καρατζαφέρη, των τραπεζιτών και των βιομηχάνων.
Σε δηλώσεις του για την περιβόητη «συναίνεση», ο Γιάννη Μιχελάκης αποκάλυψε το πραγματικό πρόσωπο της Ν.Δ. «Πίσω από
τη λέξη συναίνεση -είπε- η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει την αναποτελεσματικότητά της, καθώς δεν έχει εμποδιστεί σε τίποτα να κυβερνήσει, να ασκήσει την πολιτική της». Ο γαλάζιος εκπρόσωπος Τύπου ομολογεί, ότι το κόμμα του έχει δώσει «συναίνεση», έστω «αλά καρτ», στην πολιτική της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι, «στο θέμα, για παράδειγμα, της ΔΕΗ η πολιτική της ΝΔ είναι πιο επιθετική. Η κυβέρνηση δεν προχωρά σε καμία αποκρατικοποίηση». Ο εκπρόσωπος είναι σαφής: Η ΝΔ, παρά την αντιμνημονιακή ρητορική, όχι μόνο συναινεί, αλλά έχει πιο .........επιθετικές θέσεις στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων!
Για της γραφής το αληθές παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση, που εξέδωσε η ΔΑΚΕ/ΕΔΟΠ ΔΕΗ και κάνει …ρόμπα τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά: «Έκπληξη και αγανάκτηση προκάλεσαν οι δηλώσεις–θέσεις του προέδρου της Ν.Δ. στο Zάππειο ΙΙ, για την ΔΕΗ.
Θέσεις πρωτόγνωρες για ιδιωτικοποίηση παραγωγής, ορυχείων και εμπορίας, θέσεις που παρεκκλίνουν από τις ιδεολογικές αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού και δεν συνάδουν με την πατριωτική στάση που έδειξε η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. στα ενεργειακά ζητήματα της χώρας. Θέσεις που ποτέ δεν συζητήθηκαν τόσο με τα θεσμοθετημένα όργανα όσο και με τους κοινωνικούς φορείς.
Δυστυχώς, τα στελέχη που συμβούλευσαν τον πρόεδρο, είτε έχουν άγνοια των ενεργειακών θεμάτων και τις επιπτώσεις των προτάσεων τους στην Κοινωνία, είτε προσπαθούν να εξωραΐσουν την εικόνα της Νέας Δημοκρατίας στα μάτια των Αγορών και στους σύγχρονους Αποικιοκράτες της Τρόικας, αδιαφορώντας για τα αποτελέσματα και τα δεινά που θα υποστούν οι Έλληνες πολίτες, σ’αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε.
Αγνοούν ότι το ρεύμα δεν αποτελεί εμπόρευμα αλλά κοινωνικό αγαθό και όσοι δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό οδηγούνται στην εξαθλίωση.
Αγνοούν ότι διαχρονικά η Νέα Δημοκρατία ήταν δίπλα στην κοινωνία και στήριξε τα κοινωνικά αγαθά.
Αγνοούν ότι οι μεγάλες Δημόσιες επιχειρήσεις όπως η ΔΕΗ, ανδρώθηκε και μεγαλούργησε με κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας διαχρονικά.
Αγνοούν ότι η Νέα Δημοκρατία δεν γύρισε ποτέ την πλάτη στα χαμηλά στρώματα της κοινωνίας!!! Ενώ τώρα διαγκωνίζεται δυστυχώς με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο θέλει να στραγγαλίσει τη χαμηλή και μεσαία τάξη. Γιατί;
Άραγε οι Νεοφιλελεύθεροι Νεοφεουδάρχες σύμβουλοι του προέδρου, δεν βλέπουν, δεν προβληματίζονται με την συμπεριφορά των Τραπεζιτών, που παρόλη την οικονομική στήριξη μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, περί τα 100 δις. ευρώ, δεν προχωρούν στην χορήγηση Δανείων, με αποτέλεσμα, την οικονομική ασφυξία στην αγορά, την ύφεση, τα λουκέτα
Keywords
Τυχαία Θέματα