Η Γάζα είναι η Κόλαση στη Γη - Κραυγή Παλαιστινίων: Σώστε μας


Με την Hamas και τις δυνάμεις του Ισραήλ να συγκρούονται σώμα με σώμα τόσο στη νότια όσο και στη βόρεια Γάζα και με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu να απορρίπτει κάθε πρόταση εκεχειρίας, υποστηρίζοντας πως τώρα είναι η ώρα του πολέμου, οι Παλαιστίνιοι χαρακτηρίζουν τη Λωρίδα της Γάζας «κόλαση πάνω στη Γη» και ζητούν την παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας για να τους σώσει.

Εκτιμάται ότι πάνω από 800.000 Παλαιστίνιοι
έχουν εγκαταλείψει τη βόρεια Γάζα μετά τα διαδοχικά τελεσίγραφα του ισραηλινού στρατού, τη στιγμή που μαχητές της Hamas... και των ταξιαρχιών al-Qassam συγκρούονται με τον ισραηλινό στρατό που εισέβαλε νότιο άξονα της Γάζας, εκτοξεύοντας αντιαρματικούς πυραύλους κατά τεσσάρων οχημάτων και δύο τανκ.
Πέρα όμως από τις μάχες στη Γάζα, η ανησυχία της παγκόσμιας κοινότητας είναι να διαχυθούν οι στρατιωτικές συγκρούσεις και στην υπόλοιπη Μέση Ανατολή, με τον ΟΗΕ να υποστηρίζει πως η διάχυση του πολέμου στη Συρία δεν είναι απλά ένας κίνδυνος, αλλά έχει ήδη συμβεί.

Χτυπάμε όλη τη Γάζα

Οι δυνάμεις μας χτυπούν όλη τη Λωρίδα της Γάζας υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Jonathan Cornicus, αναφέροντας πως το Ισραήλ θα εντείνει τις προσπάθειες του για τη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστίνιους.
Όπως είπε ο Conricus, πάνω από 800.000 Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στις βόρειες περιοχές της Γάζας και έχουν μετακινηθεί νοτιότερα.
«Η Hamas επιχείρησε να εμποδίσει πολλούς από αυτούς να το κάνουν, αλλά πολλοί τα κατάφεραν.
Ελπίζουμε όλοι να εκκενώσουν για τη δική τους ασφάλεια» είπε ο Conricus, αναφέροντας πως η ανθρωπιστική βοήθεια εξακολουθεί να ρέει στη νότια Γάζα μέσω του περάσματος στη Rafah.

Πλήξαμε 300 στόχους - Εξουδετέρωση διοικητών Hamas

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, κατά τη διάρκεια της νύχτας επλήγησαν περίπου 300 στόχοι της Hamas από την ισραηλινή αεροπορία.
Ανάμεσα τους εκτοξευτές ρουκετών αλλά και δεκάδες μαχητές στα υπόγεια τούνελ, ανάμεσα τους και τον Nasim Abu Ajina, διοικητή του τάγματος Beit Lahiya της βόρειας ταξιαρχίας της Hamas και έναν εκ των εγκεφάλων της εισβολής της 7ης Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Haaretz, οι Ισραηλινοί κατέστρεψαν το σπίτι του αναπληρωτή επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Hamas, Saleh al - Arouri στη Δυτική Όχθη.
www.bankingnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα