Η Πατρίδα Δεν Εξαγοράζεται. Κερδίζεται.


Γράφει ο ΤυχαίοςΟι απόψεις μου περί των τρεχόντων είναι γνωστές, μέσα από την αρθρογραφία μου στο ιστολόγιο. Ναι, θεωρώ ότι μοναδική ορθή διέξοδος για τη χώρα είναι να ακολουθήσει αυτά που περιγράφονται στα προγράμματα προσαρμογής -γνωστά ως "Μνημόνιο"- με μια ουσιαστική και θεμελιώδη διαφορά: Όπως έχουμε σημειώσει ήδη από την έναρξη αυτής της διαδικασίας, ήταν καταστροφική και εντελώς λανθασμένη η ενσυνείδητη πολιτική επιλογή να εμπλακεί στην εφαρμογή και επιβολή των εν λόγω προγραμμάτων ο ξένος παράγοντας.
Η συγκεκριμένη πολιτική επιλογή ανήκει εξ' ολοκλήρου στην Κυβέρνηση, ενώ υποδαυλίστηκε και ενισχύθηκε από την αρνητική στάση της αντιπολίτευσης. Μείζονος και ελάσσονος. Επιπλέον, μεγάλο τμήμα του κοινωνικού συνόλου, για διαφορετικούς λόγους, συντάχθηκε εναντίον όχι.......
μόνο της ξένης παρουσίας αλλά και εναντίον του Μνημονίου και των προβλέψεών του συνολικά.
Ο δρόμος για την απελευθέρωση της οικονομίας, μέσα από την συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, μέσω της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων, της άρσης των πανάκριβων προνομίων και της εξάλειψης της κρατικής επιχειρηματικότητας είναι μονόδρομος, αν θέλουμε να συμμετέχουμε σε μια σύγχρονη, παραγωγική και βιώσιμη χώρα.
Αυτός ο στόχος ωστόσο, δεν υπηρετείται από την επιτήρηση δίκην αποικιοκρατικής δυνάμεως, των κλιμακίων της Τρόικας, των διαφόρων αλλοδαπών τεχνοκρατών και της ωμής παρέμβασης των ηγετών ξένων δυνάμεων στα εσωτερικά μας. Επίσης, δεν υπηρετείται ούτε από την επιβληθείσα διαδικασία εκταμίευσης, η οποία εγγενώς εμπεριέχει το στοιχείο του εκβιασμού, της εξευτελιστικής τριμηνιαίας διαπόμπευσης της χώρας στην οποία τίθενται ανέφικτοι στόχοι προκειμένου να πιεσθεί να λάβει με το γνωστό δραματικό κάθε φορά τρόπο τα αναγκαία μέτρα. Ναι, τα μέτρα είναι αναγκαία, όχι οι στόχοι δεν πρόκειται να επιτευχθούν στο χρόνο που απαιτείται. Απλώς, ο συνδυασμός λειτουργεί ως καταπιεστικός μηχανισμός.
Αν κάποιος προσπαθήσει να αντιπαραθέσει το επιχείρημα ότι η υποταγή στον ξένο παράγοντα αποτελούσε προϋπόθεση για την εκταμίευση του δανείου, δηλαδή η γνωστή υπεκφυγή πως η χώρα πιεζόταν από την ανάγκη για ρευστότητα και κατά συνέπεια προκειμένου να πληρώσει τις εσωτερικές της -τουλάχιστον - υποχρεώσεις ήταν αναγκασμένη να "παραδοθεί άνευ όρων" θα απαντήσω τα εξής για μια ακόμη φορά: Αν οι πολιτικοί αρχηγοί, το πολιτικό προσωπικό, η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία λειτουργούσε στο ύψος των περιστάσεων, ενωτικά, με το αίσθημα της έκτακτης ανάγκης και αναλαμβάνοντας εν συνόλω και αυτοβούλως την πρωτοβουλία να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα - ανεξαρτήτως κυβερνητικής μεταβολής - τότε το αποτέλεσμα θα κυμαινόταν από έξοδο στις αγορές (που είναι το ευκτέο και το ζητούμενο της όλης υπόθεσης) μέχρι το χειρότερο σενάριο που θα ήταν η καλύτερη διαπραγμάτευση των όρων επιτήρησης, όχι των μέτρων που είναι αναγκαία, των όρων!, και η ελάχιστη χρονικά παραμονή μας σε αυτό το καθεστώς. Πιο απλά, η ελαχιστοποίηση του πολιτικού ρίσκου που αυτή τη στιγμή αποτελεί τον κυριότερο παράγοντα συστημικού ρ
Keywords
Τυχαία Θέματα