Η περίεργη «γραμμή» πάνω από τα ελληνικά νησιά δεν ήταν εξωγήινοι - Αυτή είναι η εξήγηση


Πριν μερικές ώρες και συγκεκριμένα το βράδυ της Κυριακής 16 Ιουλίου υπήρξαν εκατοντάδες αναφορές από κατοίκους ελληνικών νησιών όπως η Ρόδος και η Σύρος, αλλά και από κατοίκους της Εύβοιας και άλλων περιοχών, για ένα ασυνήθιστο θέαμα στον ουρανό.

Συγκεκριμένα, μια ευθεία γραμμή από φώτα ήταν ορατή με γυμνό μάτι, σε υψόμετρο περίπου 500 χιλιομέτρων στον ουρανό. Πολλοί ανυποψίαστοι πολίτες έκαναν εικασίες, με αναφορές πως πρόκειται μέχρι και για εξωγήινους. Ωστόσο, δεν ήταν κάτι από άλλο πλανήτη, αλλά αντιθέτως

ήταν από την άλλη πλευρά του ατλαντικού. Η περίεργη γραμμή στον ουρανό ήταν από τους Starlink δορυφόρους της SpaceX εταιρίας του Elon Musk.

Η εταιρία του μεγιστάνα έχει το δικό της δορυφορικό δίκτυο internet, το οποίο επεκτείνεται συνεχώς παρέχοντας πρόσβαση και στις πιο δυσπρόσιτες γωνιές του πλανήτη. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η SpaceX εκτοξεύει συνέχεια νέους δορυφόρους και αυτή τη φορά έτυχε να είναι ορατοί πάνω από τα ελληνικά νησιά, πριν να πάνε στις τελικές τους θέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα