Κλείδωσαν οι υποψηφιότητες Αχτσιόγλου και Παππά...


«Καύσωνας και σαραντάρια» επικρατούν και στην Κουμουνδούρου με τις εσωκομματικές διεργασίες να κορυφώνονται όσο πλησιάζει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου. Οι πάντες αναμένουν το χρόνο που θα ανοίξουν τα χαρτιά τους όλοι οι υποψήφιοι για την προεδρία, οι... οποίοι ψάχνουν την κατάλληλη στιγμή για να δώσουν το πολιτικό τους στίγμα. Αυτό δεν έγινε στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, παρά το γεγονός ότι οι υποψηφιότητες της Εφης Αχτσιόγλου και του Νίκου Παππά έχουν «κλειδώσει».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Παύλος

Πολάκης θα διαμορφώσουν τους συσχετισμούς με τις τελικές αποφάσεις που θα πάρουν. Οι πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν πως η πρώην υπουργός Εργασίας θα κάνει τις ανακοινώσεις πριν το Σάββατο. Η συντριπτική πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να υπάρχουν τρεις με τέσσερις υποψηφιότητες, ώστε να καταγραφούν όλες οι τάσεις μέσα στο κόμμα.

Αυτό θα βοηθήσει τον διάλογο, θα κινητοποιήσει τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και θα φέρει περισσότερο κόσμο στις κάλπες. Η ανασύνθεση των τάσεων είναι γεγονός μετά τη παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και κατά πολλούς στην Κουμουνδούρου αυτό ίσως να είναι ένα θετικό στοιχείο από την παρατεταμένη περίοδο αναταραχής που έχει προκύψει.

Τα στελέχη της «Κίνησης Μελών» παραμένουν διχασμένα σε αρκετά ζητήματα. Τόσο για το θέμα της εκλογής του προέδρου όσο και για το χρονοδιάγραμμα που πρέπει να ακολουθηθεί σε σχέση με την εκλογή της ηγεσίας και των υποψηφιοτήτων. Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιάννης Ραγκούσης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Νίκος Μπίστης, Αλέκος Φλαμπουράρης είναι σε διαφορετική γραμμή από τον Νίκο Παππά και συνεπώς η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής μιλώντας για το χρονοδιάγραμμα είπε στη συνεδρίαση πως «πρέπει να βρεθεί λύση που να δίνει χρόνο και να μην πηγαίνει πολύ μακριά».

Φέρεται να υποστηρίζει μια συμβιβαστική λύση που να μεταθέτει την εκλογή του προέδρου λίγες εβδομάδες, αλλά σε κάθε περίπτωση πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές...

Αντώνης Αντζολέτος

Καθημερινή

Keywords
Τυχαία Θέματα