Κόντρα Spiegel - Μέρκελ για τις... διακοπές των Ελλήνων

Σε άρθρο της, με τίτλο «Ο μύθος των τεμπέληδων του Νότου», η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Spiegel καταρρίπτει έναν - έναν τους ισχυρισμούς της κας. Μέρκελ, η οποία είχε πει ότι πρέπει οι Έλληνες να μειώσουν τις διακοπές τους.

«Πολλές διακοπές, νωρίς στη σύνταξη και όχι τόσο επιμελείς. Αυτές τις εικόνες έχουν
πολλοί Γερμανοί για τους Ευρωπαίους του Νότου. Τώρα τοποθετήθηκε προσωπικά για το ζήτημα η Γερμανίδα καγκελάριος: Η Άνγκελα Μέρκελ θα συνεχίσει να βοηθάει τις άλλες χώρες της Ευρώπης, αν οι κάτοικοι της "γίνουν" Γερμανοί. Καλό ακούγεται, αλλά ισχύουν τα ............επιχειρήματα της;».

Έτσι ξεκινάει το άρθρο του Spiegel, το οποίο αξίζει να θυμίσουμε ότι στο παρελθόν, όσες αναφορές έχει κάνει για τη χώρα μας, ήταν αρνητικές.

Συγκρίνοντας τα στοιχεία του ΟΟΣΑ και της Κομισιόν για τις χώρες Πορτογαλία, Ισπανία, Ελλάδα και Γερμανία, καταλήγει ότι οι οικονομίες των χωρών αυτών έχουν προβλήματα, «αλλά δεν κάθονται και απλώς απολαμβάνουν τον ήλιο της Μεσογείου».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι Έλληνες συνταξιοδοτούνται στα 61,9 έτη (μέσος όρος), ενώ Ισπανοί και Γερμανοί στα 61,8. Οι Πορτογάλοι μάλιστα βγαίνουν στη σύνταξη στα 67.

Επίσης, οι Έλληνες απολαμβάνουν το πολύ 23 ημέρες άδεια το χρόνο, ενώ οι Γερμανοί 30
Keywords
Τυχαία Θέματα