Κόντρα στη Βουλή για τον τραυματισμό του 31χρονου διαδηλωτή

Σε κόντρα μεταξύ του Παναγιώτη Λαφαζάνη και του Πάνου Μπεγλίτη εξελίχθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον τραυματισμό του διαδηλωτή στα χθεσινά επεισόδια στην Αθήνα.
Ο κ. Λαφαζάνης έκανε λόγο για «δολοφονικές επιθέσεις των ΜΑΤ σε άοπλους και ειρηνικούς διαδηλωτές
με σκοπό και στόχο να τους σκοτώσουν». Και συμπλήρωσε: «Η Χρυσή Αυγή διευθύνει την Αστυνομία; Πώς είναι δυνατόν να στέκεστε στα έδρανα και να μην έχετε ταρακουνήσει το σύμπαν και ποιοι προσανατολίζουν σε τέτοιου είδους... 
φαινόμενα πρωτοφανή και θυμίζουν άλλες σκοτεινότατες εποχές», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι «επικίνδυνη».

Ο κ. Μπεγλίτης από την πλευρά του απάντησε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι προβληματίζουν οι πτυχές των διαδηλώσεων και των τραυματισμών, αλλά «είναι επικίνδυνος και ανεύθυνος ο λόγος του κ. Λαφαζάνη να καταγγέλλει δολοφονικές επιθέσεις». Και πρόσθεσε: «Είναι άξιο απορίας αν έχει συναίσθηση αυτών που λέει ότι ρίχνει λάδι στη φωτιά ή αν εύχεται να έχουμε νεκρούς για να δικαιωθεί ένα κομμάτι της Αριστεράς... Θα ήθελα με πολλή αγάπη και ευαισθησία να μην αναπαράγετε αυτό το αδιέξοδο γιατί η χώρα βρίσκεται μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις… Το πρόβλημα δεν είναι της κυβέρνησης, είναι της Ελλάδας και αυτό κ. Λαφαζάνη δείχνετε να μην το καταλαβαίνετε».

Ο κ. Χρήστος Πρωτόπαππας έκανε παρέμβαση για να ηρεμήσει τα πνεύματα, επισημαίνοντας ότι «χρειάζεται υπευθυνότητα όταν διακυβεύεται η ζωή… Στη βία πρέπει να είμαστε όλοι καθολικά και κάθετα αντίθετοι» και τόνισε ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει έρευνα και θα καταλογιστούν ευθύνες, προσθέτοντας ότι «θα πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις να αναλάβουν δράση, να συνεννοηθούμε… Υπευθυνότητα, αυτοσυγκράτηση και κοινή προσπάθεια, είναι το μήνυμα απέναντι σε όλα αυτά τα θλιβερά φαινόμενα που πρέπει να εκπέμψει η Βουλή. Η βία να αντιμετωπιστεί από όλους με τη δέουσα σοβαρότητα και ευθύνη».

Ο κ. Λαφαζάνης επανήλθε, ωστόσο, ζητώντας από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας να ανακαλέσει: «Αντιλαμβάνεστε τι είπε ο κ. Μπεγλίτης;» είπε προς τον κ. Πρωτόπαπα. «Αν δεν ανακαλέσετε παρακαλώ αυτό θα είναι ένα όνειδος για την πολιτική σας παρουσία, δεν είναι δυνατόν σε πολιτικό σας αντίπαλο να λέτε ότι εύχεται να πεθάνουν άνθρωποι για να κερδοσκοπήσει πολιτικά», αντέτεινε, αλλά ο κ. Μπεγλίτης επέμεινε λέγοντας: «Επειδή έχω γνώση της προπαγάνδας θα πω στον κ. Λαφαζάνη να δει τα πρακτικά... Το είπε γενικά ως πολιτική θέση».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε συνέχεια: «Όλοι ακούμε τι λέτε και βγάζουμε συμπεράσματα, είναι πρωτοφανή γι’ αυτήν την αίθουσα… Λυπάμαι. Ντροπή σας, γιατί για δεύτερη φορά επανέρχεστε αντί να ανακαλέσετε!» είπε στον κ. Μπεγλίτη, υπογραμμίζοντας ότι «οι δολοφονικές ενέργειες δεν είναι φράση δική μου. Ο χειρουργός που χειρούργησε έκανε δηλώσεις και είπε ότι πρώτη φορά στην καριέρα του είδε τέτοια σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και είπε ότι είναι τραύματα με δολοφονική πρόθεση…» και επανέλαβε ότι «είναι επικίνδυνη η κυβέρνηση».<
Keywords
Τυχαία Θέματα