«Λάδι στη φωτιά» από τον Σούνακ: Δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του ο Μητσοτάκης


Πρώτη δημόσια τοποθέτηση από τον Βρετανό πρωθυπουργό για το διπλωματικό επεισόδιο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επιμένει στα περί αθέτησης συμφωνίας και δεσμεύσεων.

Δεν πέφτει η ένταση ανάμεσα σε Λονδίνο και Αθήνα, παρά την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού να υποβαθμίσουν το σοβαρότατο διπλωματικό ζήτημα, που γύρισε μπούμερανγκ στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι βαρύτατα εκτεθειμένος για τους χειρισμούς του στο θέμα των Γλυπτών που φέρνουν το κομβικό

αυτό ζήτημα σε αδιέξοδο, όμως το ίδιο εκτεθειμένος είναι και ο Βρετανός ομόλογός του.

Ο Ρίσι Σούνακ τοποθετήθηκε, σήμερα, για πρώτη φορά δημοσίως για το ζήτημα απαντώντας σε ερώτηση του ηγέτη των Εργατικών μέσα στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Φρόντισε, μάλιστα, να ρίξει λάδι στη φωτιά επιμένοντας πως η ελληνική πλευρά είχε συμφωνήσει να μην υπάρξουν αναφορές στο θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα και ότι ο Κ. Μητσοτάκης αθέτησε τις δεσμέυσεις και διαβεβαιώσεις του.

Απαντώντας στον Κιρ Στάρμερ ο Βρετανός πρωθυπουργός υπογράμμισε «φυσικά πάντα είμαστε ευτυχείς να συζητάμε σημαντικά θέματα ουσίας με τους συμμάχους μας, όπως η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και η ενίσχυση της ασφάλειάς μας. Όταν όμως έγινε σαφές ότι σκοπός της συνάντησης δεν ήταν να συζητηθούν ουσιαστικά θέματα για το μέλλον, αλλά να επαναφέρουμε θέματα του παρελθόντος, κάτι τέτοιο ήταν ανάρμοστο. Επιπλέον, όταν γίνονται συγκεκριμένες δεσμεύσεις και υπήρξαν συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις για το θέμα αυτό και στη συνέχεια αθετήθηκαν, μπορεί να φαίνεται ξένο, αλλά η δική μου άποψη είναι ότι όταν οι άνθρωποι αναλαμβάνουν δεσμεύσεις θα πρέπει να τις τηρούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα