Λαφαζάνης: Είσαι υπόλογος μείζονος εθνικού εγκλήματος - Στουρνάρας: Σου επιστρέφω τους γελοίους ισχυρισμούς

Οξύτατη φραστική αντιπαράθεση σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα...
Ο κ. Λαφαζάνης μιλώντας στην Ολομέλεια
κατηγόρησε ευθέως το κ. Στουρνάρα ότι αυτός μαζί με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, «αφού καταστρέψατε το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, τώρα δίνετε τη χαριστική βολή στο τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας».

Τον χαρακτήρισε «υπόλογο μείζονος εθνικού εγκλήματος» και του καταλόγισε ότι «δουλεύει προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων».

Στο ίδιο έντονο ύφος απάντησε και ο υπουργός Οικονομικών στη δική του παρέμβαση: «Σας επιστρέφω τους συκοφαντικούς και γελοίους χαρακτηρισμούς. Θα μπορούσα και εγώ με τη σειρά μου να σας χαρακτηρίσω πρωτεργάτη του λόμπι της δραχμής και προστάτη κρατικοδίαιτων συμφερόντων, αλλά δεν το κάνω», είπε χαρακτηριστικά.

Και κατέληξε: «Βγάζετε κραυγές επειδή δεν έχετε επιχειρήματα».

Λίγο αργότερα μιλώντας επί της ουσίας για τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα, ο κ. Στουρνάρας επισήμανε ότι δεν υπήρξε βέτο από την Τρόικα για τη συγχώνευση της Εθνικής με τη Eurobank. ΟΙ τράπεζες έστειλαν επιστολή ότι δεν βρήκαν το ποσοστό του 10% που αντιστοιχούσε για τα ιδιωτικά κεφάλαια για ανακεφαλαιοποίηση και έτσι περνάνε στη δικαιοδοσία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που θα αποφασίσει τελικά για την τύχη τους.

Τέλος, ο κ. Στουρνάρας είπε: «Κάποιοι μιλούν για ναυάγιο της συγχώνευσης. Ας περιμένουμε να δούμε αν έγινε κάτι τέτοιο. Ας μην προτρέχουμε».
Keywords
Τυχαία Θέματα