Λίστα…

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΟΙ πολλοί ονειρεύονται.Κάποιοι (παλιοί και ξεχασμένοι) σκάνε μύτη. Η ελπίδα της επανεκλογής. Το όνειροτης εξουσίας τυλιγμένο με «δόξα» και χρήμα. Κι αν τους μιλήσεις για πολιτικήηθική και κοινοβουλευτικό ήθος, σηκώνουν τους ώμους και σε παραπέμπουνστους…κακούς. Σ΄ εκείνους τους παλιούς που διεκδικούν τα αναδρομικά τους και σεάλλους που αμάρτησαν και παραμένουν ατιμώρητοι. Και, βέβαια, δεν θα σουμιλήσουν για συλλογικές ευθύνες, για νόμους που απελευθερώνουν και απαλλάσσουν.ΓΙ αυτό κι εμείς πάμε(;)κουμπωμένοι
για εκλογές και βλέπουμε τον πολιτικό μας κόσμο σαν σύνολο ενδυνάμει αμαρτωλών, που..... περιμένουν την ευκαιρία. Κι αν τους επιμερίσουμε σεεπίπεδο κομμάτων, βλέπουμε χειροπιαστή την αγωνία του ΠΑΣΟΚ, μπροστά στον κίνδυνοδιάλυσης και…αναγέννησής του. Με «υλικά» κουρασμένα και παλιά που παραπέμπουνσε Σημίτη και μυστικά δείπνα, λες και πρέπει να κόβει βόλτες ασταμάτητα οεκσυγχρονισμός κι εμείς να τον (τους) χειροκροτούμε. Για το (πολιτικό) ήθος καιτη δράση τους, για τα έργα που παραπέμπουν σε Καλατράβες κ.ά. απίθανες καιανέλεγκτες «Ολυμπιακές» δαπάνες.
ΚΑΙ η άλλη (πλειοψηφική)μερίδα; Αυτή (ξανα)αγάπησε τον Καραμανλή της που επείγετο να «φύγει»,νοστάλγησε τον Αλογοσκούφη της που έβαλε τάξη στα οικονομικά μας, αποθύμησετους «κουμπάρους» και τα ΜΑΤ του κ. Πολύδωρα. ΔΕΝ θα επιμείνουμε κι ούτε θαμνημονεύσουμε τους «περιφερειακούς». Έξω απ’ το χορό κόμματα κι αποκόμματα καιδεν διανύουμε (βρόμικο) ’89 για να συνεργαστούν με το διάβολο. Επείγονται γιαεκλογές «τώρα που γυρίζει» και πριν κάτι αλλάξει στην πολιτική σκηνή καιστο…κεφάλι του ψηφοφόρου. ΚΑΙ κλείνουμε με πρόταση κιας δείχνει γενική και αόριστη, χωρίς φωνές, κραυγές και σημαιάκια. Με λιγοστούςπαρατρεχάμενους και συνάξεις σε καφενεία και πλατείες και χωρίς μεγάφωνα. Ηάποψή μας είναι πως η αιτία του κακού βρίσκεται στα…κίνητρα. Η επανεκλογή ως ελπίδακαι ζητούμενο μεταμορφώνει τον πολιτικό σε θηρίο. Για την επανεκλογή του στήνειαπό τώρα το «μαγαζί», πουλάει τη μάνα του και δεν προσκυνάει άλλον απ’ τοναρχηγό που θα συντάξει τη λίστα, δεν πιστεύει σε άλλον θεό πέρα απ’ το κόμμα,δεν ξεφεύγει απ’ τη συνταγή της…επιτυχίας.ΛΙΣΤΑ, λοιπόν, με άτομα εκτόςκοινοβουλίου (κι όποια να’ ναι), λίστα τεχνοκρατών (με ημερομηνία λήξης), λίσταχωρίς τους κλασικούς και επώνυμους που το’ δεσαν κόμπο πως χωρίς αυτούς (κιαυτές) δεν κάνουμε.
Keywords
Τυχαία Θέματα