Λονδίνο: Διευρύνθηκε το χάσμα πλούσιων- φτωχών για πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια


Οι εταιρείες με τα μεγαλύτερα κέρδη στο Λονδίνο, έδωσαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις μισθών στους εργαζομένους τους, από την αρχή της πανδημίας, όπως είναι λογικό.

Ωστόσο από αυτό προέκυψε ένα ζήτημα: Διευρύνθηκε το χάσμα μεταξύ των πλουσιότερων και των φτωχότερων ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο για πρώτη φορά εδώ και δύο δεκαετίες, όπως διαπίστωσε μια ερευνητική ομάδα.

Το Ινστιτούτο Δημοσιονομικών Μελετών είπε ότι οι μέσες αποδοχές για τους εργαζόμενους στην πρωτεύουσα έχουν αυξηθεί κατά 5% σε 4.400 £ (5.646 $) το μήνα, από τον Φεβρουάριο

του 2020. Αυτό είναι σχεδόν διπλάσιο από τον εθνικό μέσο όρο 2,7%.

Τις υψηλότερες μισθολογικές αυξήσεις είχαν όσοι εργάζονται σε εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοοικονομικών, λογιστικών και νομικών υπηρεσιών, που συγκεντρώνονται στο Λονδίνο, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο πληθωρισμός των μισθών, μια σημαντική ανησυχία για την Τράπεζα της Αγγλίας, συγκεντρώνεται στα επαγγέλματα με τις υψηλότερες αποδοχές. Αυτό βοηθά επίσης να εξηγηθεί γιατί η Βρετανία υφίσταται τη χειρότερη σειρά απεργιών από τη δεκαετία του 1980, με χαμηλόμισθους εργαζόμενους από γιατρούς με μικρή εμπειρία μέχρι οδηγούς και νοσοκόμες να απαιτούν υψηλότερους μισθούς.

Τα μέρη κοντά στην πρωτεύουσα, όπως το Κέμπριτζ, το Έσσεξ και το Σάρρεϊ, απολάμβαναν αυξήσεις συγκρίσιμες με εκείνες του Λονδίνου. Οι περισσότερες από τις περιοχές που δεν έδωσαν μεγάλες αυξήσεις βρίσκονταν πιο έξω από το Λονδίνο και τη Νοτιοανατολική πλευρά.

moneyreview.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα