Μειώθηκαν κατά 10% οι τιμές στα ρωσικά καύσιμα μετά τη διακοπή εξαγωγών...


Οι χονδρικές τιμές των καυσίμων στη Ρωσία αυξάνονταν σταθερά φέτος λόγω των ελλείψεων, φθάνοντας σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Σε μια προσπάθεια... να λύσει το πρόβλημα, η Ρωσία απαγόρευσε προσωρινά χθες τις εξαγωγές βενζίνης και ντίζελ προς όλες τις χώρες εκτός από τέσσερα πρώην σοβιετικά κράτη. Η Ρωσία εξάγει σε ημερήσια βάση περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια ντίζελ/αερίου και 130.000

βαρέλια βενζίνης μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με την J.P.Morgan.

Η ρωσική εταιρεία πετρελαιαγωγών Transneft σταμάτησε τις εξαγωγές καυσίμων ντίζελ από το λιμάνι Πριμόρσκ της Βαλτικής Θάλασσας και από το Νοβοροσίσκ στη Μαύρη Θάλασσα, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων TASS που επικαλείται την εταιρεία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η απαγόρευση των εξαγωγών θα διαρκέσει για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί προκειμένου να διασφαλισθεί σταθερότητα της αγοράς.

«Ήταν απαραίτητο να ρυθμιστεί αυτή η αγορά με φόντο τις εργασίες συγκομιδής, τις γεωργικές διαδικασίες... τον απλό καταναλωτή, όχι μόνο τη χονδρική, αλλά και τη λιανική αγορά», δήλωσε ο Πεσκόφ.

«Πόσο καιρό θα παραμείνουν σε ισχύ; Όσο χρειαστεί για να διασφαλιστεί η σταθερότητα στην αγορά», εξήγησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Με πληροφορίες από το Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα