«Μητσοτακικοί» εναντίον Δένδια και στο βάθος ήττα…


Παρότι προς το παρόν δεν διαφαίνεται η προοπτική απώλειας της εξουσίας της ΝΔ, το εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος... «βράζει» και πίσω από τις παρασκηνιακές εντάσεις και τα υπόγεια «μαχαιρώματα», δεν είναι λίγοι όσοι «βλέπουν» πως κάποιοι κινούνται ήδη με το βλέμμα στραμμένο στην «επόμενη μέρα».

Ασφαλώς, είναι πολύ πρόωρο να μιλήσει κανείς για την «επόμενη μέρα» μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν ο νυν πρωθυπουργός διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα στις μετρήσεις και, ούτως ή άλλως, ως ο πρώτος «αυτοδύναμος πρωθυπουργός μετά τα Μνημόνια», όπως αρέσκονται να λένε οι υποστηρικτές

του, έχει καταστήσει σαφές ότι θέλει να παραμείνει στο τιμόνι της ΝΔ σε κάθε περίπτωση.

Όπως και να έχει, όμως, το γεγονός ότι ο Νίκος Δένδιας ακολουθεί ήδη διαφορετική πολιτική στρατηγική και έχει ανοίξει περπατησιά «δελφίνου» φαίνεται πως ενοχλεί αλλά και προκαλεί νευρικότητα στο Μέγαρο Μαξίμου. Για τον λόγο αυτό, ο υπουργός Εξωτερικών δεν βάλλεται μόνο για την «λευκή απεργία» και την απόφασή του να μην αντιπαρατίθεται πολιτικά στα πάνελ, αλλά και για τη διαφαινόμενη πρόθεσή του να παίξει καταλυτικό ρόλο την επόμενη μέρα. Κάποιοι, μάλιστα, «βλέπουν» ακόμη και αμφισβήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε μία δύσκολη για τον πρωθυπουργό στιγμή, ειδικά αν τα γεγονότα αυτονομηθούν και ο Νίκος Ανδρουλάκης επιμείνει μέχρι τέλους στη δέσμευση πως «δε θα κάνει πρωθυπουργό τον άνθρωπο που τον παρακολουθούσε».

Δεν είναι τυχαίο, πάντως, ότι «Ηρακλείς» του «Μητσοτακισμού» έχουν ήδη φροντίσει να εξαπολύσουν βέλη σε βάρος του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, κάτι που φάνηκε χθες ακόμη και με το φιάσκο με το εμπορικό σήμα «Turkaegean», που εμφανίστηκε σε ολοσέλιδη διαφημιστική καταχώρηση στους New York Times. «Επειδή, αν και δεν όφειλα, έχω αναλάβει αυτό το θέμα, καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε πού βρισκόμαστε και ποια βήματα έπονται», είπε χθες με νόημα ο Άδωνις Γεωργιάδης, για να εξαπολύσει άλλη μία -ευθεία αυτή τη φορά- βολή: «Η όποια αντίδραση μας σε αυτού του τύπου τις προκλήσεις, σε κάθε περίπτωση, δεν είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης, αλλά άπτεται της Εξωτερικής μας Πολιτικής».

Ταυτοχρόνως, τον υπουργό Εξωτερικών «έδειξε» και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με… διπλωματικό τρόπο, κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στο press room. «Η εξωτερική μας πολιτική δρα πάρα πολύ αποτελεσματικά», είπε με νόημα, αφού πρώτα είχε απαντήσει αμήχανα πως θα φροντίσει «να ενημερωθεί για την εξέλιξη της υπόθεσης».

Ασφαλώς, το θέμα δεν είναι μόνο το εμπορικό σήμα που θέλει να κατοχυρώσει η Τουρκία, αλλά το ότι τα εσωκομματικά σπαθιά στη ΝΔ έχουν βγει από τα «θηκάρια» τους, προδιαγράφοντας μία δύσκολη εσωκομματική κατάσταση αν και όταν η ΝΔ χάσει την εξουσία…

matrix24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα