Να κυβερνηθή με νόμους κ’ όχι με το «έτζι θέλω». Από τον στρατηγό Μακρυγιάννη στον Άκη

Αναγνώστης Με αναφορές στον Μακρυγιάννη για το θεσμικό πατριωτισμό σε σύγχρονους πολιτικούς επιστήμονες για τη σχέση διαφθοράς και ποιότητας της δημοκρατίας, με ισχυρή νομική θεμελίωση και πολιτικό σκεπτικό που πρώτη φορά συναντά κανείς σε πόρισμα έπεσε η αυλαία των εργασιών της Ειδικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού. Σε ένα κείμενο 152 σελίδων αναφέρονται με λεπτομέρειες οι διαδρομές του μαύρου χρήματος που όπως εικάζεται αποτελεί μέρος όσων διακινήθηκαν για την καταβολή
των προμηθειών. Κατονομάζονται πρόσωπα και μεθοδεύσεις με τραπεζικούς λογαριασμούς και off shore εταιρείες που κατέληξαν στην αγορά ακινήτων με τα οποία συνδέεται ο.........
πρώην Υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος. Παρά τη φιλολογία, απουσία επιχειρημάτων, περί δίωξης του για να εξυπηρετηθούν επικοινωνιακές πολιτικές, που καλλιέργησε το τελευταίο διάστημα ο ίδιος ο Τσοχατζόπουλος και ορισμένοι δημοσιογράφοι το πόρισμα έπεσε σαν πέλεκυς. Προτείνεται στην Εθνική Αντιπροσωπεία η παραποµπή του πρώην υπουργού στη Δικαιοσύνη ενώ ζητείται να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τη δήµευση κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού Εθνικής Αµυνας καθώς και όλων των φυσικών προσώπων που θεωρούνται ύποπτα και εµπλέκονται στη συγκεκριµένη υπόθεση των γερµανικών υποβρυχίων.
Ο κ. Τσοχατζόπουλος κατηγορείται για το έγκληµα της παθητικής δωροδοκίας σε βαθµό κακουργήµατος, το οποίο – κατά την Επιτροπή – διέπραξε το διάστηµα από 1 Νοεµβρίου 1999 µέχρι 27 Σεπτεµβρίου 2007 και έλαβε τουλάχιστον το ποσόν των 7.777.773 δολαρίων ΗΠΑ.
Παράλληλα, τα µέλη της Προανακριτικής κατηγορούν τον Ακη Τσοχατζόπουλο για το αδίκηµα της νοµιµοποίησης εσόδων από παράνοµη δραστηριότητα – δηλαδή για ξέπλυµα µαύρου χρήµατος. Ζητούν δε την άσκηση ποινικής δίωξής του για φυσική και ηθική αυτουργία για πράξεις που – όπως σηµειώνουν – τέλεσε από τις 17 Νοεµβρίου 1999 µέχρι τις 16 Απριλίου 2010.
Αναγνώστης
Keywords
Τυχαία Θέματα