Νεκρός από τη φωτιά στη Βοιωτία...


Ανεξέλεγκτη η κατάσταση (BINTEO)...

Κοντά στον οικισμό Χώστια η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στον Πρόδρομο Βοιωτίας. Νεκρός ένας κτηνοτρόφος που πρασπαθούσε να σώσει τα ζώα του.Φλόγες ξεπήδησαν στον Πρόδρομο Βοιωτίας και ήχησε μήνυμα από το 112 στα κινητά των κατοίκων της περιοχής καλώντας τους να είναι σε ετοιμότητα. Λίγα λεπτά μετά, εστάλη και δεύτερο μήνυμα για όσους βρίσκονται στην παραλία Σαράντη να πάνε προς Θίσβη, την περιοχή δίπλα στον Πρόδρομο...

Με τη φωτιά να καίει κοντά στον οικισμό Χώστια, δυστυχώς, ένας ηλικιωμένος κτηνοτρόφος έχασε τη ζωή
του όταν προσπάθησε να σώσει τα ζώα του από την πυρκαγιά. Ο άτυχος άνδρας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, λιποθύμησε και κατέληξε από τις αναθυμιάσεις.

Η κατεύθυνση της φωτιάς είναι προς τον Κορινθιακό κόλπο ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Π
«Το μέτωπό της φωτιάς είναι πάρα πολύ μεγάλο και πλέον ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι. Προσπαθούμε μετά δυσκολίας να το συγκρατήσουμε» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος της Θήβας Γιώργος Αναστασίου.
Σύμφωνα με το δήμαρχο ήδη έχει εκκενωθεί ένας οικισμός κοντά στην περιοχή Σαράντη μετά το μήνυμα από το 112 ενώ η φωτιά κινείται απειλητικά προς τα σπίτια.

Σημειώνεται πως πριν από μερικές ημέρες είχε υπάρξει ξανά φωτιά στη περιοχή, που σβήστηκε άμεσα από τους κατοίκους.
Keywords
Τυχαία Θέματα