Ο Φρανσουά Ολάντ παρέλειψε μια λέξη: néo-colonialisme …

Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου
Περίσσεψε η υποκρισία, ο δημοκρατικοφανής πατερναλισμός και η παρελκυστική γλώσσα στην προεκλογική παρέμβαση-συνέντευξη του Γάλλου πρόεδρου, Φρανσουά Ολάντ, στο Mega.
Ο κ. Ολάντ παρουσίασε την αφήγηση του Ευρωπαϊκού Νεο-αποικισμού, ως προς την Ελλάδα, δίχως να αρθρώσει τη λέξη «néo-colonialisme», προφανώς για να μην προσβάλει τα .........«σοσιαλιστικά» ιδεώδη που πρεσβεύει: υποκρισία και πολιτική διπλοπροσωπία – όπως
ακριβώς οι δικοί μας σοσιαλδημοκράτες!

Οι Έλληνες πρέπει να τηρήσετε τις δεσμεύσεις που αναλάβατε με το Μνημόνιο, δηλαδή να παραμείνετε σε καθεστώς προτεκτοράτου εντός της ΕΕ, και εμείς θα δούμε αν μπορούμε να απελευθερώσουμε κάποια ευρωπαϊκά διαρθρωτικά κονδύλια, τα οποία δεν έχουν απορροφηθεί, ώστε να χρησιμοποιηθούν για να τροφοδοτηθεί η ανάπτυξη στην Ελλάδα, μας είπε με δύο λόγια ο Γάλλος Πρόεδρος. Και ήταν σαν να άκουγες την κ. Μέρκελ με τη φωνή του κ. Σαμαρά! Μάλλον στην κ. Μέρκελ έδωσε εξετάσεις για άλλη μια φορά ο νέος άρχοντας της Γαλλίας, δομώντας ένα παράδειγμα Νεο-αποικιοκρατικής αφήγησης, αναπτυγμένης στον «τέταρτο δρόμο», για τον οποίο μας είχε προϊδεάσει ο περίφημος κωπηλάτης της νεοφιλελεύθερης σοσιαλδημοκρατίας, απομακρυνθής από τον Γαλλογερμανικό άξονα ως , σύμφωνα με τον Σαρκοζί, Γιώργος Παπανδρέου.
Δηλαδή, η χρεοκοπία της Ελλάδας ήταν το τέχνασμα υπαγωγής της χώρας σε καθεστώς προτεκτορατοποίησης, ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του χρηματοπιστωτικού συστήματος μέσω της διατήρησης του Γαλλογερμανικού άξονα κυριαρχίας, ο οποίος επισφραγίζει την Γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι η εκάστοτε γαλλική κυβέρνηση θα εμφανίζεται και θα λειτουργεί ως συγκυβερνήτης στην ΕΕ. Όπως ακριβώς θέλησαν οι πνευματικοί πατέρες της ΕΕ από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, προτού δώσουν την έγκρισή τους για την επανένωση των Γερμανιών.
Αν δεν σας αρέσει αυτή η εκδοχή υπάρχει και μια άλλη (πιο αθώα): η χρεοκοπία της Ελλάδας δεν ήταν το τέχνασμα για προτεκτορατοποίηση, αλλά το αίτιο που οδήγησε σε αυτήν. Παρότι όπως διαβεβαίωναν «χώρες της Ευρωζώνης δεν πτωχεύουν»! Μόνον που η οδός της χρεοκοπίας είχε χαραχθεί προηγουμένως μέσω της Διακυβερνητικής Ευρωπαϊκής Συνθήκης, η οποία δομούσε παράλληλα και το καθεστώς προτεκτορατοποίησης για τους χρεοκοπούντες, απαξιώνοντας δικαιώματα εθνικής κυριαρχίας και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ ενδυναμωνόταν το Eurogroup, το οποίο αποτελεί αποφασιστικό μοχλό του Γαλλογερμανικού άξονα.
Μέσω αυτού του άξονα Βερολίνο και Παρίσι επιβάλουν τον συγκερασμό συμφερόντων χρηματοπιστωτικού λόμπυ – ευρωπαϊκής ελίτ στους επιμέρους ευρωπαϊκούς λαούς ως αυτονόητες πολιτικές ανάκαμψης ή ανάπτυξης, παρότι ακολουθείται υφεσιακή στρατηγική! Αυτό γίνεται για να υπάρχει έλεγχος στην εκμετάλλευση των πόρων σε κάθε μια χώρα-μέλος ξεχωριστά. Έχει θεσπισθεί, έτσι, ένας μηχανισμός αφαίμαξης της ευρωπαϊκής περιφέρειας από την ατμομηχανή της Ένωσης στο όνομα του ανταγωνισμού και μιας διαδικασίας ελέγχου των κρατών που χαρακτηρίζονται
Keywords
Τυχαία Θέματα