Ο χαρταετός Κωστόπουλος…

Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου
Κάθε χαρταετός για να πάει ψηλά θέλει την μαστοριά του, τοναέρα του και το κατάλληλο νήμα (μερικοί πονηρεμένοι στο άθλημα, προσθέτουν καιτο κλίμα και την γεωγραφική θέση, όπως και την γεωπολιτική του εθίμου). Σημασίαόμως, σε κάθε περίπτωση, έχει ποιος έδωσε αέρα, ποιος κινούσε τα νήματα καιποιος μαστόρεψε τον χαρταετό Κωστόπουλο, ο οποίος την εποχή της χρεοκοπίας των ελληνικώντραπεζών έκανε........ πρώτα κοιλιά και μετά ήρθε καπάκι βουτώντας στην θάλασσα,συμπαρασύροντας μάλιστα εμφανώς και κυρίως αφανώς και άλλους αετούς της ιδίαςκατασκευής.

Το κρίσιμο
μάθημα για την κοινωνία δεν θα το μάθεις ποτέ απότην διήγηση του βουλιαγμένου χαρταετού, αλλά από την ντόμπρα και διεισδυτικήανάλυση της δομής που τον κατασκεύασε και του έδωσε ιδιότητες νικητή τηςβαρύτητας. Ερεύνησε το φαινόμενο από την ουρά μέχρι το κεφάλι, κοίτα τα ζύγιατου και εξέτασε προσεκτικά την φούσκα που του έδινε αέρα, καθώς και το πλαστικόνήμα που τον μανούβραρε αριστερά-δεξιά για να έχει πάντα την θεϊκή πρόνοια τουΑιόλου. Το χάρισμα ντε από το χρίσμα , δεν καταλαβαίνεις;
Ο χαρταετός Κωστόπουλος συνιστά κοινωνικό μύθο, ενώ είναιένα ατέλειωτο παραμύθι, ο ίδιος προσωπικά. Ποιος έμαθε τους Έλληνες ναφτιάχνουν κοινωνικούς μύθους από ατομικά παραμύθια; Έτσι κάνει η κουλτούρα τουνεοφιλελευθερισμού, αλλά μήπως στην χώρα μας το παρακάναμε, μέσα στονεπαρχιώτικο κοσμοπολιτανισμό μας, δίχως ίχνος γνώσης της κοινωνικής θεωρίας τουκοσμοπολιτισμού; Μήπως η φούσκα που έσκασε με την ελληνική χρεοκοπία, κόβονταςτον αέρα στα μυθικά παραμύθια δείχνει και την φόδρα της διαπλοκής, που ασφαλώςκρατάει και κινεί ακόμη τα νήματα; Βρε, και στο βυθό να πάνε οι χαρταετοί τα νήματαθα παραμείνουν άθιχτα. Και εδώ είναι το πρόβλημα, φίλε αναγνώστη: τα αόρατα(πλαστικά) νήματα της διαπλοκής! Να σκεφτείς, είναι τόσο αόρατα (τανήματα) που κάποια στιγμή και οι ίδιοιοι χαρταετοί έμοιαζε να πιστεύουν ότι βασιλεύουν στον ουρανό δίχως γήινοκουμάντο!
Η προβολή της πτώσης του χαρταετού-μας Κωστόπουλου δείχνει ακριβώς και την διάστασητου δικτύου που συνθέτουν τα νήματα της διαπλοκής. Είναι τα ίδια που κάνουν Πολιτικήκαι Κουλτούρα, ενώ αφηγούνται την κρίση με έναν τρόπο που πλέον επιδιώκει να «ενώσειτους Έλληνες», στο πλαίσιο μιας εκστρατείας εναντίον των αιμοβόρων, ανάλγητωνΓερμανών και των τιποτένιων,αποτυχημένων από κούνια αριστερών, οι οποίοι ούτε ένα χαρταετό της προκοπής δενξέρουν να κατασκευάζουν.
Ο χαρταετός Κωστόπουλος, πέραν όλων των άλλων, αποτελεί τοπολιτικό και ηθικό σύμβολο ενός καθεστώτος που δεν πέθανε παρότι πτώχευσε καιατύχησε (ηττήθηκε, αλλά πώς να το παραδεχτεί - δεν χάνουν ποτέ οι γεννημένοινικητές!!) . Το σύμβολο που επιζητεί τώρα κοινωνική εκδίκηση από τα θύματά του.Και θα λάβει ικανοποίηση μέσω της γενικευμένης φτωχοποίησης των δύο τρίτων τηςκοινωνίας. Τα πολιτισμικά και πολιτικά θύματα των χαρταετών της μεταπολίτευσηςτου πελατειακού κράτους, μοιάζει να είναι έτοιμα να δώσουν αίμα πλέον (όχιαπλώς γη και ύδωρ) στην διαπλοκή, για να συνεχίσει
Keywords
Τυχαία Θέματα