Ο "ειλικρινής" και αποκαλυπτικός κ.Προβόπουλος

Γράφει ο Γιώργος Σαρρής

Ποτέ δεν θα έπαιρνε ο κεντρικός τραπεζιτης της Ελλάδας την απόφαση να εκθέσει το αστικό πολιτικό σύστημα αφήνοντας τον Ελληνικό καπιταλισμό χωρίς "λύσεις" εκπροσώπησης, γυμνό δηλαδή μεσα σε μια τετοια συστημική κρίση. Και φυσικά δεν το έκανε.Προτίμησε παρότι γνώριζε να αφήσει τα πράγματα να εξελιχθούν...
Βουιξαν σήμερα κανάλια, εφημερίδες και σάιτ από τις δηλώσεις Προβόπουλου.
"Καρφώνει Παπακωνσταντίνου ..." "Αδειάζει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ο διοικητής της ΤτΕ..." και άλλοι τέτοιοι παρόμοιοι τίτλοι ήταν στην πρώτη γραμμή της "ενημέρωσης" ημών των αφελών στραβαδιών που όλο παθαίνουν μα λίγο ως ελάχιστα μαθαίνουν.
Από όλους τους επίσημους ενημερωτές και δασκάλους μας βεβαια, ο Προβόπουλος παρουσιάστηκε ως υπεράνω πάσης υποψίας υπεύθυνος κεντρικός τραπεζίτης που έκανε όπως πάντα καλά τη δουλειά του.
Ειναι όμως έτσι; Και τελικά τι ρόλο παίζει ο πολύς κ.Προβόπουλος;
Αντιγράφω από την Ναυτεμπορική:
"Ο πολιτικός κόσμος ήταν επαρκέστατα ενημερωμένος προεκλογικά για τους κινδύνους που απειλούν την ελληνική οικονομία και για το ενδεχόμενο εκτροχιασμού του ελλείμματος σε διψήφιο αριθμό, επισήμανε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2009, ο διοικητής της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλος.
Στη διάρκεια της κατάθεσής του, ο κ. Προβόπουλος τόνισε ότι επανειλημμένα επισήμανε τον κίνδυνο εκτροχιασμού του ελλείμματος, αλλά οι ηγεσίες των δύο μεγαλύτερων κομμάτων δεν είναι βέβαιο ότι πείστηκαν."
Στο Zougla.gr επίσης διαβάζουμε: " Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η λήψη μέτρων διαρθρωτικού χαρακτήρα θα μπορούσε να ανακόψει τη δυναμική του ελλείμματος, έχοντας τεράστια επίπτωση στις αγορές, που θα εφησύχαζαν βλέποντας την κυβέρνηση να λαμβάνει μέτρα, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη."
Τη μπάλα από δω και πέρα την παίρνουν τα δελτία ειδήσεων που ούτε λίγο ούτε πολυ μας λένε οτι αν είχε ακούσει το ΠΑΣΟΚ τον κ.Προβόπουλο και είχε πάρει αμέσως μέτρα το παιχνίδι θα είχε σωθεί και ο τόπος θα είχε γλυτώσει τη σφαγή και την ταλαιπωρία!
Το αστείο της υπόθεσης είναι οτι πολλοί πείστηκαν από όλο αυτό το ανέκδοτο.
Και να τι εννοώ.
Ειπε ο κ.Προβόπουλος οτι τα νούμερα από την αρχή του 2009 έδειχναν τη συνέχεια και προειδοποιούσαν ότι μπορούσαμε να έιχαμε εκτροπή σε διψήφιο έλλειμμα. Επομένως για όσους Νεοδημοκράτες έσπευσαν να πουν οτι ο Προβόπουλος δείχνει ΠΑΣΟΚ ας το αφήσουν καλύτερα γιατί προφανώς ο πρώτος που ειδοποιήθηκε τότε ήταν η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία με τη σειρά της κανέναν δεν ειδοποίησε οτι κάτι δεν πήγαινε καλά. Αντίθετα συνέχισε τότε να μιλάει για ισχυρή Ελλάδα και όλα τα άλλα γνωστά. Ο επόμενος που ειδοποιήθηκε φυσικά ήταν το ΠΑΣΟΚ το οποίο ως γνωστον όταν έφτασε η στιγμή προτίμησε να πει το θρυλικό πια "Λεφτά υπάρχουν" δείχνοντας την άρρηκτη σχέση του με την αλήθεια και την ειλικρίνεια προς το λαό.
Ομως εδω μπαίνει ένα σπουδαίο ζήτημα. Αφού οι αρχηγοί των 2 κομμάτων δεν έκαναν αυτό που τωρα λέει πώς έπρεπε να κάνουν ο κ.Προβόπουλος αυτός γιατί δεν έκανε το αυτονόητο; Γιατί στη
Keywords
Τυχαία Θέματα