Ο ήπιος και ο επιθετικός...


Πάνω από 2,5 ώρες κράτησε η πρώτη –θα ακολουθήσει σήμερα και δεύτερη– συνεδρίαση στην Πειραιώς με θέμα την ενημέρωση των ...βουλευτών της Ν.Δ. για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών. Οι βουλευτές που πήραν τον λόγο ήταν πάνω από 30, με τους περισσότερους να εκφράζουν τις απορίες και τις ενστάσεις τους. Ο Σκέρτσος με υπομονή –και κυρίως ηπιότητα– προσπάθησε να απαντήσει στις ερωτήσεις. Ο Αδωνις Γεωργιάδης δεν ακολούθησε την ίδια γραμμή και ήταν πιο επιθετικός, λέγοντας σε κάποιο σημείο πως όποιος δεν ψηφίσει πάει
ενάντια στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάτι που δεν ακούστηκε πολύ καλά στους βουλευτές. «Ακόμα και κάποιοι που σκέφτονται να ψηφίσουν θετικά εκνευρίστηκαν με τον Αδωνι», έλεγε στη στήλη μετριοπαθής βουλευτής.


Το αναπάντητο ερώτημαΕνα από τα ερωτήματα που τέθηκαν ήταν τι θα γίνει με την ταυτότητα ενός παιδιού με ομόφυλους γονείς. «Τι θα λέει η ταυτότητά του εκεί που αναγράφεται το όνομα πατρός και όνομα μητρός», ρώτησε ένας βουλευτής χωρίς να υπάρξει απάντηση, ενδεικτικό πως χρειάζεται ακόμα να φωτιστούν πολλά σημεία του νομοσχεδίου ώστε να περάσει από τους βουλευτές.
Τετ α τετΕδώ μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικό ρεπορτάζ για τη στάση που σκέπτεται να κρατήσει ο Μάκης Βορίδης όταν έρθει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ο υπουργός Επικρατείας θα έχει μάλιστα τετ α τετ με τον πρωθυπουργό τα επόμενα 24ωρα ώστε να συζητήσει εκ του σύνεγγυς με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το συγκεκριμένο θέμα.
Χωρίς διαγράμμισηΑδιανόητο μοιάζει πως η πιο κεντρική και «επίσημη» λεωφόρος της Αθήνας, η Βασιλίσσης Σοφίας, έχει μείνει χωρίς διαγράμμιση. Ζήσαμε το απίστευτο πριν από τις γιορτές και εν μέσω της εορταστικής περιόδου με τη μεγαλύτερη κίνηση να γίνεται η ασφαλτόστρωσή της, ταλαιπωρώντας τους Αθηναίους, αλλά το να μην έχει τελειώσει η διαγράμμιση τόσο καιρό μετά είναι ανήκουστο από μόνο του.
Πρώτα συναντήσειςΟ Τάκης Θεοδωρικάκος μπορεί να συγκαταλέγεται από πολλούς σε εκείνους που θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο ίδιος ωστόσο δεν έχει εκφράσει ακόμα την άποψή του δημοσίως. Μάλιστα ο βουλευτής του Νοτίου Τομέα για να πάρει την οριστική του απόφαση θέλει να κάνει πρώτα μία σειρά συναντήσεων που έχει προγραμματίσει με φορείς που έχουν άμεση σχέση με το θέμα, όπως το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που γνωρίζει τα θέματα της υιοθεσίας, ετερόφυλα ζευγάρια που θέλουν να υιοθετήσουν παιδιά αλλά δεν μπορούν, και εκπροσώπους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας...
Θεωρείο
Η Καθημερινή
Keywords
Τυχαία Θέματα