Ο κ. Παπαδήμος παραμένει στην πρίζα!

Του ΔημήτρηΓιαννακόπουλου
Ευρωπαϊκή ψήφο εμπιστοσύνης αισθάνθηκε ότι έλαβε ο πρωθυπουργεύων,με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και της Ενωμένης Διαπλοκής, κ. Λουκάς Παπαδήμος,παρότι για άλλη μια φορά η ηγεσία της ΕΕ στους μόνους που έδωσε ψήφοεμπιστοσύνης είναι στους τραπεζίτες.
Μάλλον ως πρώην μεγαλοστέλεχος του τραπεζικού τομέα, ένοιωσεανακούφιση ο νεολαϊκιστής πρωθυπουργός
της ........Ελλάδας, ο οποίος δεν ντράπηκε ναχαρακτηρίσει «βραχυπρόθεσμες τις δυσμενείς συνέπειες στα εισοδήματα», από τηνπολιτική που εντέλλεται από την τρόικα να ασκήσει. «Η Ευρώπη μας δίνει ψήφο εμπιστοσύνης, ας μην την διαψεύσουμε, αντίθεταας διαψεύσουμε όσους πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να τα καταφέρει»,δήλωσε εμφατικά σήμερα. Εννοώντας ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να παραμείνει ο ίδιος στην πρίζα σανπρωθυπουργός της Ελλάδας, με ρεύμα ευρωπαϊκό και ΔΝΤικό. Απαντώντας σε ερώτησηγια τον χρόνο των εκλογών και εάν στην επόμενη Σύνοδο του Ιουνίου θα βρίσκεταιστη θέση του πρωθυπουργού, με προδηλωτική σαφήνεια είπε: «όταν η κυβέρνηση ολοκληρώσει το έργο της, θα ληφθούν οι αποφάσεις γιατην ημερομηνία προκήρυξης εκλογών…» .

Ας τα βάλουμε λοιπόν σε μια λογική σειρά. Ο κ. Παπαδήμοςμετά την επιτυχία (του) στην συμβολή της διάσωσης του τραπεζικού συστήματος τηςευρωζώνης και στην συγκυριακή σωτηρίατων Ελλήνων τραπεζιτών με μεταβίβαση προσόδων από το πιάτο των Ελλήνων και απότο υστέρημα των ευρωπαίων πολιτών, ασφαλώς, θεωρεί ότι επιτέλους η Ευρώπη τουέδωσε ψήφο εμπιστοσύνης για να «ολοκληρώσει το κυβερνητικό έργο», το οποίο όπωςίσως γνωρίζετε, ποτέ και πουθενά στον κόσμο δεν ολοκληρώθηκε τουλάχιστον τατελευταία 200-250 χρόνια, σύμφωνα με την παγκόσμια πολιτική ιστορία! Άρα, μετάτην ψήφο εμπιστοσύνης των έξω από εδώ, δεν έχουν οι μέσα από εδώ κανέναδικαίωμα να διακόψουν την θητεία της προσωρινής κυβερνήσεως του δικομματισμούκαι των εξαπτερυγών του. Όποιος αποπειραθεί - τι λέω, όποιος διανοηθεί - να διακόψει το έργο αυτής της «κυβέρνησηςάρπα-κόλα», θα προσβάλει την εμπιστοσύνη της Ευρώπης!! Όποιος τολμήσει να βγάλει τον δοτόπρωθυπουργό από την πρίζα, θα προκαλέσει πανευρωπαϊκό βραχυκύκλωμα, μας λέει τοκύκλωμα των διαπλεκομένων. Δεν πειράζει που «καρφώνεται»! Δεν έχουν σημασίαπλέον αυτές οι λεπτομέρειες. Σημασία έχει μόνον το καλώδιο και η πρίζα. Είναικαλός αγωγός ο κ. Παπαδήμος, ο νέος καταλληλότερος …αγαπητέ κ. Σαμαρά. Μην τολμήσεις να τραβήξεις το καλώδιο…κάηκες!
Ο κ. Παπαδήμος έχει τοποθετηθεί στην πρίζα για μονιμότεροςπρωθυπουργός. Ακόμη και αν μεσολαβήσουν εκλογές, διακόπτοντας σε κάθε περίπτωσητο μεγαλόπνοο σχέδιο δίχως σχέδιο αυτής της κυβέρνησης, ο κ. Παπαδήμος θαδιεκδικήσει τη συνέχιση του έργου του μετεκλογικώς. Για το πώς, ακούγονταιδιάφορα, αλλά δεν θα αποτολμούσα ποτέ να μεταφέρω φήμες που δεν εμπίπτουν στογνωσιολογικό μου ερευνητικό ορίζοντα. Κόμμα θα κάνει (θα του κάνουν δηλαδή), «συμφωνία» θα κάνει(θα του κάνουν δηλαδή), δεν γνωρίζω! Μπορεί να γνωρίζει ο κ. Σαμαράς καικάμποσοι ακόμη από το ημέτερο πολιτικό προσωπικό. Λέτε να μην γνωρίζου
Keywords
Τυχαία Θέματα