«Ο Μητσοτάκης λέει ψέματα για τη Ροδόπη»...


«Ο κ. Μητσοτάκης επιδίδεται σε ασκήσεις ανευθυνότητας σ' ένα ευαίσθητο θέμα εθνικό. Λέει ψέματα ότι με είχε ενημερώσει για οτιδήποτε προεκλογικά. Λέει ψέματα. Και είναι πολύ κρίσιμο κάποιος που ήταν τέσσερα χρόνια πρωθυπουργός και θέλει να ξανακερδίσει τις εκλογές, να είναι και τα επόμενα τέσσερα χρόνια για να... διαχειριστεί ευαίσθητα εθνικά θέματα, να λέει ψέματα και να θέλει να εκμεταλλευτεί στην προεκλογική αρένα, τέτοιου είδους ζητήματα».


Επίθεση κατά μέτωπο εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας
κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε συνέντευξή του στη «NeaKriti», χωρίς να διστάσει να κατηγορήσει τον πρόεδρο της Ν.Δ. πως λέει ψέματα στον ελληνικό λαό σε κρίσιμης σημασίας ψέματα, όπως είναι αυτό της Ροδόπης. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας διέψευσε κατηγορηματικά ότι είχε οποιαδήποτε ενημέρωση για το θέμα αυτό πριν από τις εκλογές του Μαΐου, όπως υποστηρίζουν τα στελέχη της Ν.Δ. αλλά και ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης.
Αντίθετα, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε πως την Τρίτη μετά τις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης του έστειλε φάκελο «στον οποίο εμπεριέχεται ένα απόρρητο σημείο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, στο οποίο γίνεται αναφορά εκτενής για όλους τους υποψηφίους της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη». Και πρόσθεσε: «Μου στέλνει ένα χαρτί άκρως απόρρητο. Και δυο εβδομάδες μετά, αποσπασματικές πληροφορίες απ' αυτό το χαρτί που μου έστειλε, δημοσιεύονται, αποσπασματικές, όπως βολεύει το αφήγημα, σε μια εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας, το Πρώτο Θέμα».
«Είναι αυτή στάση σοβαρότητας και εθνικής ευθύνης από κάποιον που διαχειρίζεται και θα διαχειριστεί, αν ξαναγίνει πρωθυπουργός, κρίσιμα εθνικά θέματα; Είναι αυτή στάση εθνικής ευθύνης; Και τι ακριβώς ζητά από μένα να κάνω; Να δημιουργήσω μείζονα θεσμική και εθνική κρίση;», ανέφερε επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον Κυρ. Μητσοτάκη πως «είναι υποκριτής και παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με τα εθνικά μας θέματα».
Σημείωσε επίσης με νόημα πως «αυτή η αλαζονεία, αυτή η έπαρση θα είναι που θα δούμε την επόμενη μέρα; Αυτή την έπαρση θα επικροτήσουμε; Απευθύνομαι σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Και είναι άθλια και απαράδεκτη αυτή η στάση, αλλά είναι και απαράδεκτη η στάση των ίσων αποστάσεων. Τουλάχιστον ο κ. Βενιζέλος δεν κράτησε ίσες αποστάσεις. Απ' ό,τι είδα, ούτε ο κ. Κουτσούμπας. Αλλά ο κ. Ανδρουλάκης κρατάει ίσες αποστάσεις στο ζήτημα αυτό. Και είναι απαράδεκτο»...
efsyn.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα