Ο Παπακωνσταντίνου κηρύσσει την υπακοή και υποταγή στα κελεύσματα των Τροικανών!!!

Γράφει ο Αιας Μένειάναυδος κανείς μπροστά στην αυθάδεια, την αναλγησία και τη θρασύτητα τωνθλιβερών ««κουίσλιγκς», που κυβερνούν τον τόπο. Δεν είναι απλώς πολιτικοί γενίτσαροι. Είναι επικίνδυνοι για την πατρίδακαι το λαό.Ο Γ. Παπακωνσταντίνου, σε ραδιοφωνικές δηλώσειςτου, αντί να απολογείται για τα εγκλήματα που διέπραξε σε βάρος τηςχώρας, εμφανίστηκε αμετανόητος,συνιστώντας εμμέσως πλην σαφώς υπακοή και ......υποταγή στα κελεύσματα των δυνάμεωνκατοχής. Χαρακτηριστική της πασοκικής μοχθηρίας είναι η επίθεση, που εξαπέλυσεκατά
της Λ. Κατσέλη, επειδή (άκουσον, άκουσον) ως υπουργός είχε αντιδράσεισθεναρά στα εφιαλτικά σχέδια των Τροικανών! Είχε αρνηθεί τις πολιτικέςλιτότητας, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων καθώς επίσης και την αποδόμηση τωνεργασιακών σχέσεων.
Η πρόεδρος τηςΚοινωνικής Συμφωνίας, από την Πάτρα είχε αποκαλύψει ότι «η πολιτική, πουαποφασίστηκε για τα εργασιακά ήταν προϊόν της πολιτικής βούλησης τουσυσχετισμού, που κυριαρχούσε τότε στην κυβέρνηση. Αλλά και η Τρόικα έχει τεράστιαευθύνη. Αυτές οι αναποτελεσματικές, νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες υπεγράφησαν καιαπό την ελληνική κυβέρνηση και από την Τρόικα. Συναίνεσαν και οι δύο πλευρές».Μάλιστα η Λ.Κατσέλη κατήγγειλε ευθέως ότι, από το υπουργείο Εργασίας την απομάκρυναν διότιυπήρχε έντονη διαφωνία με τους Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου γύρω απότα εργασιακά θέματα. «Επρεπε να φύγω από το υπουργείο Εργασίας, να αναδομηθώγια να ξηλωθεί όλο το σύστημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων και να φτάσουμεστο πολυνομοσχέδιο του Οκτωβρίου και στο άρθρο 37, το οποίο και καταψήφισα καιακολούθως στο δεύτερο Μνημόνιο, που μειώνει με αντισυνταγματικό τρόπο τονκατώτατο μισθό και καταργεί την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας», δήλωσεχαρακτηριστικά. Υποστήριξε, δε, ότι όταν ανέλαβε καθήκοντα στο υπουργείοΕργασίας αντέστρεψε την πολιτική του προκατόχου της και σημερινού υπουργούΥγείας Α. Λοβέρδου,διατηρώντας τον κατώτατο μισθό, μη καταργώντας την επέκταση των κλαδικώνσυμβάσεων και προωθώντας τις ειδικές επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις, μέσωτων οποίων «διατηρήθηκε (σ.σ.: προς στιγμήν) το σύστημα των συλλογικώνδιαπραγματεύσεων».Αποκαλύπτεται, πως εκείνη τηνκρίσιμη περίοδο η Λ. Κατσέλη, είχε προκαλέσει προβλήματα στο «πλάνο»των πατρώνων, για την υποδούλωση της χώρας, το οποίο εκτελούσαν αδιαμαρτύρητα ο Γ. Παπακωνσταντίνου και οι λοιποί …εθνοσωτήρες τηςκυβέρνησης των προθύμων.Καιαφού τα «κατάφεραν», τώρα τους παρακολουθούμε να δίνουν μια από τις πλέονάθλιες παραστάσεις θράσους που έζησε ποτέ η Ελλάδα.Η γαλαζοπράσινη κυβέρνηση Παπαδήμου, έβαλε οριστικήταφόπλακα στο μεγαλύτερο πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο της μεταπολίτευσης. ΗSiemens πέρασε από την Κολυμβήθρα του Σιλωάμ και μπορεί πλέον «καθηγιασμένη» ναδιεκδικήσει έργα στην Ελλάδα. Αλλωστε, τα επόμενα χρόνια θα είναι τόσα πολλά ταλεφτά της μοιρασιάς, που θα είναι ανεπίτρεπτο οι Γερμανοί να μείνουν έξω από τοπαιχνίδι.
Keywords
Τυχαία Θέματα