Ο προβλέψιμος Βορίδης...


Ε, δεν είναι και έκπληξη η δήλωση του Μάκη Βορίδη στην Βουλή σύμφωνα με την οποία δεν πρόκειται να υπάρξει προανακριτική επιτροπή για το δυστύχημα των Τεμπών. Αναμενόμενη ήταν.


Μάλιστα το θεσμικό της πρόβλημα είναι πως προκατέλαβε και το τι θα γίνει με την Εξεταστική Επιτροπή που ψηφίστηκε και από την... Νέα Δημοκρατία. Αφού είναι γνωστό πως μία εξεταστική μπορεί να μεταβληθεί ή να εξελιχθεί σε
προανακριτική επιτροπή εφ’ όσον συντρέχουν οι λόγοι.
Αλλά μετά τον αποκλεισμό μαρτύρων στην εξεταστική για τις υποκλοπές και την Διάσκεψη των Προέδρων που διόρισε τα νέα μέλη της ΑΔΑΕ ανατρέποντας τα …μαθηματικά υπολογίζοντας τα 3/5 του 27 (τόσα ήταν τα μέλη) στο 16 τι άλλο θα μπορούσε να περιμένει κανείς.
Α, και για να είναι ξεκάθαρο το πράγμα: Βορίδης στην Βουλή = Μητσοτάκης στην Βουλή. Ο ίδιος ο υπουργός Επικρατείας το έχει δηλώσει.
Δυσκολία
Η αλήθεια είναι πώς από την χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής μπορούμε να κρατήσουμε ένα στοιχείο: Ποτέ τόσο πολλοί βουλευτές της Ν.Δ στην σειρά δεν είπαν την φράση «στηρίζουμε την πρόταση του κομμουντιστικού κόμματος». Ορισμένοι …δυσκολεύονταν.
Ένα κλικ
Παρεμπιπτόντως … ένα «κλικ» πιο κάτω ήταν τελικά η κριτική που άσκησαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΚΕ και την πρόταση για εξεταστική που κατέθεσε για το δυστύχημα.
Ενώ τις προηγούμενες ημέρες αφήνονταν υπονοούμενα ακόμη και για συμπαιγνία του Περισσού με την Νέα Δημοκρατία, αφού η κυβερνώσα παράταξη δήλωσε ότι θα ψηφίσει την εξεταστική, στις τοποθετήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη και του Νίκου Παππα ήταν πιο χαλαρά τα πράγματα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εγκάλεσε το ΚΚΕ για «λάθος» υποστηρίζοντας ότι δίχως να είναι αυτή η στόχευσή του έδωσε διέξοδο στην Ν.Δ. Αν και όξυνε την στάση του λίγο αργότερα καλώντας το κομμουνιστικό κόμμα να αποσύρει την πρότασή του. Την οποία και δεν ψήφισε.
Ο Νίκος Παππάς πάλι – ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος- από το βήμα της Βουλής ανακοίνωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει την εξεταστική. Κάλεσε μάλιστα όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να στηρίξουν οποιαδήποτε πρωτοβουλία για την διερεύνηση της υπόθεσης.
Λογικό μια και στην εξεταστική αναμένεται να αναζητηθούν πολλές κοινές πρωτοβουλίες προκειμένου να μπορέσουν να κληθούν ουσιώδεις μάρτυρες. Αν μπορέσουν…
Για τον Σπίρτζη
Εντυπωσιακή ομολογουμένως ήταν η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική που κατατέθηκε χθες. Παρόμοια δεν έχει υπάρξει ποτέ.
Καταλήγει, εκτός από την θέση για διερεύνηση των ευθυνών του Κ.Καραμανλή και σε ανάλογη παραπομπή του Χρήστου Σπίρτζη. Μόνο που ακριβώς κάτω από το όνομά του παραθέτει 5 λόγους για τους οποίους ο υπουργός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει καν να ερευνηθεί.
Αυτά έχουν οι αντιφατικές καταστάσεις. Οδηγούν σε αντιφατικά κείμενα. Και μάλιστα μεγάλα και δυσανάγνωστα από αυτά που δεν αρέσουν στον Στέφανο Κασσελάκη. Να το προσέξουν αυτό...
Επισυνδέσεις
news247.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα