ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Γραφει ο Πετρος Κορμικιαρης Η 19η Φεβρουαρίου ορίστηκε απο τα κόμματα της κυβερνητικής συνεργασίας ως η ημερομηνία που θα γίνουν οι εκλογές.Υποτίθεται ότι αυτό έγινε με την ελεύθερη βούλησή τους,αφού έλαβαν υπόψη τις ανάγκες της χώρας,στη προσπάθειά τους να αναδείξουν εκείνα που τους ενώνουν.Όπως ήταν φυσικό αυτή τη συμφωνία επισφράγισε με τις πρώτες δηλώσεις του ο πρωθυπουργός κ.Παπαδήμος.
Τι άλλαξε από τότε και ορισμένοι άρχισαν να σκέφτονται
ότι είναι προτιμότερο να καθυστερήσει η προσφυγή στις κάλπες;
Το επιχείρημα ότι αυτό συμφέρει τη χώρα και το λαό γιατί με αυτό το τρόπο αντιμετωπίζεται πιο αποτελεσματικά η αβεβαιότητα και .......το ασταθές και επικίνδυνο(sic)ευρωπαικό περιβάλλον αφήνει απέξω το πιο ουσιαστικό παράγοντα που είναι αυτός της δημοκρατικής νομιμοποίησης που πρέπει να έχει μια κυβέρνηση,η οποιαδήποτε κυβέρνηση,για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στο έργο της.
Στις δημοκρατίες η νομιμοποίηση αυτή περνάει μέσα απο τον λαό.Πολύ περισσότερο όταν αυτός ο λαός τα τελευταία χρόνια δοκιμάστηκε και εξακολουθεί να δοκιμάζεται σκληρά απο κυβερνήσεις που άσκησαν την εξουσία με κλοπιμαία την λαική εντολή απο την περίφημη προεκλογική υπόσχεση ότι λεφτά δήθεν υπάρχουν.
Η γνώμη μας είναι ότι όχι μόνον θα πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα το χρονοδιάγραμμα των εκλογών αλλά ει δυνατόν να επισπευθεί.Γιατί άργησε πολύ η ώρα της ετυμηγορίας του λαού όταν όλα γύρω τα σκιάζει η φοβέρα και τα πλακώνει η σκλαβιά.
Και είναι να απορεί κανείς πως είναι δυνατό αυτές οι φωνές για την αποφυγή της κρίσης του λαού να προέρχονται απο το κόμμα το οποίο ξιφούλκησε,πριν λίγες ημέρες για την ανάγκη να γίνει δημοψήφισμα!
Τι πιο καλό και έγκριτο δημοψήφισμα απο τις εκλογές.
Π.Κ.
Keywords
Τυχαία Θέματα