«Οι φόβοι του Μπακογιάννη θα γίνουν πραγματικότητα»...


Σκληρή απάντηση στον Κώστα Μπακογιάννη δίνει η «Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα», σχετικά με όσα είπε ο απερχόμενος δήμαρχος για την Ιωάννα Κούρτοβικ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Μπακογιάννης άφησε να εννοηθεί ότι το γεγονός πως η κ. Κούρτοβικ έχει... υπερασπιστεί ως δικηγόρος τον καταδικασμένο για τη «17Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα, μπορεί να συνιστά πρόβλημα για το έργο της ως δημοτικής συμβούλου.

«Η συγκεκριμένη κυρία εκφράζει μια αντίληψη για την πόλη, εκφράζει μια λογική που θέλει να κρατήσει την πόλη πίσω, στο σκοτάδι...», δήλωσε χαρακτηριστικά

ο κ. Μπακογιάννης για την κ. Κούρτοβικ, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Νίκο Χατζηνικολάου.

«Θεωρούμε σκόπιμο να του επιστρέψουμε τον χαρακτηρισμό», αναφέρει με τη σειρά της η «Ανατρεπτική Συμμαχία», τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «σκοτάδι σε αυτή τη πόλη έφερε και φέρνει το άνοιγμα στους φασίστες από τον Μπακογιάννη και η επίθεση στις δημοκρατικές ελευθερίες, με τις εκκενώσεις των καταλήψεων στέγης μετά από μήνυση του Κασιδιάρη, με τον ρατσιστικό εκτοπισμό των προσφύγων του Ελαιώνα, με τις απαγορεύσεις στις διαδηλώσεις και τα εξοντωτικά πρόστιμα για τη φίμωση των κομμάτων της αριστεράς».

Σε ανάλογο πνεύμα, προσθέτει ότι «Σκοτάδι υπάρχει στους δρόμους που είναι αφώτιστοι, παρατημένοι και φοβούνται οι άνθρωποι να τους διασχίσουν τα βράδια. Σκοτάδι επικρατεί όταν άνθρωποι ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια και η δημοτική αρχή -απελπιστικά ανεπαρκής στη κοινοτική πολιτική- πανηγυρίζει για τη νέα επενδυτική βαθμίδα. Σκοτάδι επέρχεται όταν καταρρέουν σχολικές μονάδες, όταν οι ελεύθεροι χώροι περιφράσσονται, όταν το κατασκευαστικό και τουριστικό κεφάλαιο προσπαθούν να μετατρέψουν την Αθήνα σε κτήμα τους, όταν η ακρίβεια και τα υψηλά νοίκια φέρνουν εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους με χαμηλούς μισθούς σε απόγνωση...».

«Οι φόβοι του κ. Μπακογιάννη θα γίνουν πραγματικότητα. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα ενάντια στην καταστροφή της πόλης...», δεσμεύεται επίσης και τονίζει πως «είναι τιμή για την Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα η συμμετοχή της Γιάννα Κούρτοβικ σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια».

Μια μέρα νωρίτερα, η Ιωάννα Κούρτοβικ είχε δώσει τη δική της απάντηση, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι ο Κ. Μπακογιάννης «ανάδειξε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τις δημοκρατικές διαδικασίες, το σεβασμό του πολιτικού λόγου και τη λειτουργία του Δήμου, δείχνοντας Πού είναι το Σκοτάδι»...

efsyn.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα