Οι τρίχες του κουρέματος

Γράφει ο Μικρός ΦωκίωνΒρισκόμαστε λίγες ώρες πριν από την τυπική χρεοκοπία,συντεταγμένη μεν χρεοκοπία δε και όλα γίνονται ερήμην της χώρας που οδηγείταιεκεί που πριν από 1,5 χρόνο ήταν καταστροφικό.
Ο Γιωργάκης ο αντιεξουσιαστής ο οποίος παριστάνει τονπρωθυπουργό και ο έτερος υπάλληλος της τρόικας που ήθελε να γίνει χαλίφης στηνθέση του χαλίφη περιμένουν να τους ανακοινώσουν οι υπόλοιποι τις αποφάσειςτους.

Πόσο θα είναι
το κούρεμα; 35% λέει ο ένας. Όχι 50% λέει οάλλος. Γιατί 50% και όχι 65% λέει ο τρίτος. Πετάγεται και το ΔΝΤ και λέει 80%.

Παίζουν την κολοκυθιά με το μέλλον μας και εμείς κάνουμετουρισμό παριστάνοντας τους διαπραγματευτές.

Επί της ουσίας. Όπως τότε που μπαίναμε στο μνημόνιο έγραφαότι οδηγεί σε ένα αδιέξοδο καθώς τα νούμερα δεν έβγαιναν και.........
με μαθηματικήακρίβεια θα πηγαίναμε σε χρεοκοπία έτσι και τώρα θα γράψω ότι όσο και αν είναιτο κούρεμα το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας δεν θα λυθεί και η μία καταστροφή θαδιαδέχεται την άλλη.

Εξάλλου το λένε και οι ίδιοι καθαρά. Με το 50% η Ελλάδα απότο χρέος θα γλιτώσει περίπου 25-30 δις. Από τα 380 που χρωστάει. Τρίχες δηλαδή.Ακόμα και το 100% να κουρέψουν θα μας μένει ένα χρέος (από αυτό που δενκουρεύεται) κοντά στα 205 δις και επιπλέον τα νέα δάνεια για να καλύψουμε τιςαγαπημένες τράπεζες και ίσως και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Άρα, μηδέν εις το πηλίκο.

Ακόμα και το πιο αισιόδοξο σενάριο να πάρουμε η Ελλάδα,λένε, θα κάνει βιώσιμο το χρέος της το 2030. Με τόσα «αν» βέβαια που είναι πιοεύκολο να κερδίσω το tzoker ενώ δεν παίζω παρά να γίνουν πραγματικότητα όλα τα «αν».

Σώσε Έλληνα την Ευρώπη. Ή μάλλον, Σώσε Έλληνα τις τράπεζες.

Η Ελλάδα με τους εγκληματίες πολιτικούς που έχει μπλέξει (μετην έγκριση της πλειοψηφίας των πολιτών) αντί να καθορίζει την πορεία τηςακολουθεί τις επιταγές των συμφερόντων των ευρωπαϊκών τραπεζών και τωνυπάλληλων - κυβερνήσεων τους.

Αφού δεν πιέσαμε για οριστική λύση πριν από 1,5 χρόνο, πριντις τρόικες, τα ενυπόθηκα δάνεια και τα ρέστα έστω και τώρα ας δούμε ότι μόνομια ελπίδα υπάρχει.

Άρνηση πληρωμών για το σύνολο, πρωτογενές πλεόνασμα, ώθησηστην παραγωγή της χώρας, αλλαγή του μεταπολιτευτικού σκηνικού κλπ (μεγάληκουβέντα όλα αυτά…)

Ο Γιωργάκης είπε ότι το μοναδικό του διαπραγματευτικό τουόπλο είναι οι θυσίες του λαού. Έτσι μετά το νεροπίστολο που είχε ακουμπήσει στοτραπέζι τώρα ακουμπάει τα κλεμμένα από τον Μπένι και τον Παπακωνσταντίνουπορτοφόλια των πολιτών.

Θα συγκινηθούν τώρα οι ευρωπαίοι και οι τραπεζίτες επειδή οιΈλληνες λένε το ψωμί ψωμάκι….

Να τους πάμε και κανένα μαντήλι να σκουπίσουν τα δάκριατους. Πόσο δούλεμα αντέχει πια αυτός ο λαός;
Πριν λίγες μέρες είχε δημοσιευθεί στο Βήμα ένα κείμενο όπουανώνυμο στέλεχος της κυβέρνησης εξιστορούσε κάποιες λεπτομέρειες για την στάσητης κυβέρνησης προ μνημονίου και μετά.
Σε αυτό το κείμενο αναφέρεται ότι την ημέρα πουδολοφονήθηκαν οι τρεις άνθρωποι στην M
Keywords
Τυχαία Θέματα