Ολο το παρασκήνιο της επολογής Παπαδήμου.Οι εμμονές Παπανδρέου, η αποστασιοποίηση Σαμαρά και οι παροιμίες Καρατζαφέρη

Δεν ήταν καθόλου εύκολα τα πράγματα στη σύσκεψη των αρχηγών για την πολιτική Παπαδήμου.Οι διαφωνίες και οι αντεγκλήσεις έδωσαν και πήραν, ενώ η τελική κατάληξη, τόσο με την ανακοίνωση της προεδρίας όσο και με τις δηλώσεις του Λουκά Παπαδήμου που ακολούθησαν, αποτέλεσαν σημεία έντονων διαπραγματεύσεων μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας να είναι ενεργή και
σε πολλά σημεία καταλυτική. Το παρασκήνιο του συμβουλίου των αρχηγών πλούσιο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τον ρόλο που έπαιξε η κάθε πλευρά του............... τραπεζιού.
Χαρακτηριστικό πάντως του κλίματος, όταν είχαν τελειώσει όλα και ο Λουκάς Παπαδήμος βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον του Κ. Παπούλια και των τριών πολιτικών αρχηγών, ήταν η αναφορά του Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος απευθυνόμενος στον νέο πρωθυπουργό φέρεται να του είπε: "Κύριε διοικητά (τον προσφώνησε έτσι από τη θητεία του στην Τράπεζα της Ελλάδος), έχεις τη μεγαλύτερη τύχη γιατί θα έχεις πάνω από 250 βουλευτές, οι οποίοι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή σου. Κι όλη η Ελλάδα περιμένει να αγαλλιάσει. Αυτή τη δύναμη δεν την είχε κανένας στο παρελθόν, ούτε ο Παπάγος...". Για να ξετυλίξουμε όμως το κουβάρι του ιστορικού συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών από την αρχή, τρία ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα σημεία τριβής μεταξύ τους, για τα οποία χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να ξεπεραστούν. Με το ξεκίνημα του συμβουλίου, εμφανίστηκαν τα πρώτα...σύννεφα όταν παίρνοντας το λόγο ο Γ. Παπανδρέου φέρεται να είπε ότι ο Λουκάς Παπαδήμος βάζει βέτο, θέτει προϋποθέσεις για να αναλάβει τη θέση του πρωθυπουργού.
Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Α. Σαμαρά ο οποίος απάντησε ότι "αυτά τα περί βέτο τα ξεχνάμε. Πρέπει να συζητήσουμε την περίπτωση Παπαδήμου, αλλά και εκείνος πρέπει να περιφρουρήσει την τιμή και την υπόληψη του πολιτικού κόσμου". "Πολύ καλή παρατήρηση"
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπλήρωσε ότι πρέπει να βγει ο ίδιος ο Λουκάς Παπαδήμος και να δηλώσει ευθαρσώς ότι καμία διαπραγμάτευση δεν έγινε κάτω από το τραπέζι (κάτι που τελικώς έγινε). Με την άποψη Σαμαρά φέρονται να συμφώνησαν τόσο ο Γ. Καρατζαφέρης, όσο και ο Κ. Παπούλιας, με τον δεύτερο μάλιστα να λέει "πολύ καλή παρατήρηση, Αντώνη".
Το δεύτερο σημείο τριβής ήταν όταν αποφασίστηκε να συνταχθεί μια ανακοίνωση, την οποία ανέλαβε να συντάξει ο Γ. Καρατζαφέρης. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Γ. Παπανδρέου πρότεινε στην ανακοίνωση να διατυπωθεί με κάποιο τρόπο ότι συζητήθηκαν κι άλλες υποψηφιότητες για τη θέση του πρωθυπουργού, κάτι που επίσης προκάλεσε την αντίδραση των άλλων δύο πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι υποστήριξαν ότι "με τον τρόπο αυτόν υποβιβάζουμε την επιλογή μας, βάζοντας στο...τσουβάλι κι άλλους μαζί με τον κ. Παπαδήμο χωρίς -από τη στιγμή που αποφασίσαμε αυτή τη λύση- να υπάρχει κάποιος λόγος". Μετά από αυτό, ο Γ. Παπανδρέου φέρεται να υποχώρησε. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΠΡΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
"Γιώργο κάνε το μεγάλο βήμα" Το τρίτο σημείο τριβής ήταν όταν ο Γ. Καρατζαφέρης είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Keywords
Τυχαία Θέματα