ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΜΕΣΩ ΣΥΝΕΧΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΜΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Γράφει η Ολγα Γεριτσίδου

Σε αυτή την εποχή που το σύστημα της μεταπολίτευσης έχει καταρρεύσει υπάρχει αυτό που στις κοινωνικές αναλύσεις ονομάζουμε power vacuum : κενό εξουσίας. Είναι η εποχή που όλοι οι επίδοξοι αρχηγοί σπεύδουν να προσπαθήσουν να αδράξουν την εξουσία που έχασαν οι προηγούμενοι.

Και κυρίως, είναι η εποχή που οι δυνάστες των Λαών τα δίνουν όλα για να μην .........επιτρέψουν να τους ξεφύγει ο έλεγχος των εξελίξεων.

Για αυτό θα δούμε άμεσα
τις προσεχείς ημέρες μία απεγνωσμένη προσπάθεια να διατηρηθεί το σύστημα της αντιπροσώπευσης στην τύποις δημοκρατία που θα προσπαθήσουν να μας ξανασερβίρουν ως ξαναζεσταμένο φαγητό. Όμως, η αντιπροσώπευση έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι σκοτώνει την Δημοκρατία και ότι όπως η Δημοκρατία είναι αμιγώς Ελληνικό μοντέλο διακυβέρνησης έτσι και η αντιπροσώπευση είναι αμιγώς αγγλικό, φτιαγμένο για να διατηρεί κάστες και ηγεμονία.

Πέραν των διαφόρων εξαιρέσεων στην αρχαία Αθηναϊκή Πολιτεία όσον αφορά το ποιος θεωρούνταν Πολίτης ( κάτι που οφείλεται στις γενικές κοινωνικές απόψεις της εποχής και όχι στον σχεδιασμό της διακυβέρνησης και του πολιτεύματος ) γεγονός παραμένει ότι ΟΣΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΝ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ. ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ.

Δηλαδή στην πραγματική Δημοκρατία όλοι οι Πολίτες με Πολιτικά Δικαιώματα συμμετέχουν ( και ως Δικαίωμα και ως Υποχρέωση ) στην υπερψήφιση ή καταψήφιση κάθε απόφασης που επηρεάζει τα κοινά, ενώ αποχή από τα κοινά είναι τουλάχιστον κοινωνική νόσος αν όχι έγκλημα.

Στην αγγλική όμως διαστροφή έχουμε την άρση της Δημοκρατίας από τον απλό Πολίτη και την άσκηση αυτής μόνο σε και από μία περιορισμένη κάστα ‘εκλεκτών’ που παρουσιάζονται ως εκλεγμένοι από τον Πολίτη με λευκή επιταγή να κάνουν δικτατορικά ό,τι θέλουν για κάποιο χρονικό διάστημα. Επίσης, μέρος τουλάχιστον των ‘εκλεκτών’ βρίσκονται εκεί κληρονομικώ δικαίω και εξ αίματος, κάτι που εφαρμόζεται εκτός αγγλίας σε όλες τις άλλες ‘δημοκρατίες’ μέσω της επιβολής ‘τζακιών’ και ‘δυναστειών’ οικογενειών που συνεχώς διαδέχονται η μία την άλλη στους αιρετούς θώκους και αξιώματα.

Δηλαδή, το αγγλικό μοντέλο ονομάζει δημοκρατία την δικτατορία περιορισμένης πολλαπλής επιλογής, όπου όλες οι επιλογές ουσιαστικά εξυπηρετούν ακριβώς τα ίδια συμφέροντα, με κομματικούς βασιλίσκους και τις αυλές τους, οι οποίες ενυπάρχουν στην βουλή – παλάτι του κάθε κράτους.

Τώρα λοιπόν στην Ελλάδα που έχει παρουσιαστεί ο κίνδυνος της Άμεσης Δημοκρατίας που είχαν σχεδιάσει οι δικοί μας πρόγονοι και με την οποία είχαν διαπρέψει μέχρι την καπήλευση του Πολιτεύματος από τους τυράννους, σπεύδει το αγγλογενές ξενόφερτο κατεστημένο που ζει παρασιτικά στην Ελλάδα από την εποχή της τουρκοκρατίας και μπολιάστηκε την εποχή του Όθωνα με ορδές γερμανών που εγκαταστάθηκαν εδώ και δεν έφυγαν ποτέ, γινόμενοι Ελληνόφωνοι αλλά όχι Έλληνες, θα προσπαθήσει με νύχια και με δόντια να διατηρ
Keywords
Τυχαία Θέματα