Ώστε έτσι λοιπόν…. Κατά τα άλλα… Δημοκρατία & Διαφάνεια

γράφει ο Κων/νος Σπ. Δρακάτος

Ώστε έτσι λοιπόν. Η μία είδηση λέει ότι ”χρήματα έκαναν φτερά” από το λεγόμενο ”Ταμείο Μολυβιάτη” και η άλλη ότι το 1.200.000 ευρώ που είχε δώσει ο κ. Γ.Α.Παπανδρέου, ή αλλιώς ΓΑΠ, για τον σκοπό αυτό, δεν τα βρίσκουν πουθενά.
Τώρα κάποιος μπορεί να πει: Μα καλά είναι ειδήσεις αυτές; Και θα έχει δίκιο, γιατί η λεηλασία των Δημοσίων Ταμείων
και γενικά των χρημάτων του Λαού, έχει εξελίχθη σε Νο 1 εθνικό μας σπορ (με δεύτερο, με μικρή διαφορά, το ποδόσφαιρο, τρίτο την ανεργία, την εκπαίδευση στην τέταρτη θέση, πάλι καλά, ενώ το........ μπάσκετ* μετά βίας ”διατηρείται” στην δέκατη θέση και θα δείτε στο τέλος γιατί) και έτσι η λεηλασία δεν είναι ποια ντροπή, αλλά μαγκιά και το δεχόμαστε, με την συμμετοχή μας στην εκλογή τους.

Η είδηση λοιπόν και συγχρόνως συμπέρασμα, είναι ότι ”απελθούσης” της πολιτικής τσίπας, έχουμε εξελιχθεί σε μια απέραντη σαβάνα, όπου τα χορτοφάγα ζώα, τρέφουν τα σαρκοφάγα. Ζούγκλα δηλαδή.
Και αν υπάρχει κάποιος που δεν συμφωνεί με αυτή την διαπίστωση, ας απαντήσει στα εξής ερωτήματα: α) τι σημαίνει όταν κάποιος υπεύθυνος και αρμόδιος λέει ότι χρήματα από το ”Ταμείο Μολυβιάτη”, ”Δόθηκαν σε έργα και σε περιοχές, οι οποίες δεν είχαν καταστραφεί από τις πυρκαγιές, ενώ χρήματα κατευθύνθηκαν στα διάφορα αθλητικά κέντρα και δρόμους που φτιάχτηκαν και τα οποία ποτέ δεν είχαν καταστραφεί από τις πυρκαγιές”; (Βουλευτής κα Διονυσία Αυγερινοπούλου, Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος, της Βουλής), χωρίς ν’ ανοίξει μύτη; Και β) τι σημαίνει όταν κάποιος υπεύθυνος και αρμόδιος λέει ότι το ποσό των 1.200.000 ευρώ, που είχε δώσει ο κ. ΓΑΠ, ως συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ, για την ενίσχυση του σκοπού του ”Ταμείου Μολυβιάτης” ”… δεν αναφέρεται πουθενά και από κανέναν φορέα και είναι χρέος μας να το ψάξουμε”; (Βουλευτής κα Ευσταθία Γεωργοπούλου Σαλτάρη).
Παρένθεση: Προσέξτε την δεύτερη περίπτωση. Η κυρία Βουλευτής φαίνεται ότι κάτι ξέρει, αλλά δεν το λέει, γιατί δεν την ενδιαφέρει να αποκαλύψει κάποια λαθροχειρία, που έχει, πιθανώς, ανακαλύψει, αλλά να στείλει μήνυμα, ”προς όποιον αφορά”, ότι κάτι ξέρουμε και… ”έχε το νου σου”. Από την άλλη μεριά, δηλαδή από την μεριά του ”όποιον αφορά”, ”ούτε φωνή ούτε ακρόαση…”, που λέει και η Μαντινάδα**! Κανονικά δεν θα έπρεπε, ο ”περί ου ο λόγος”, μια και αναφέρεται το όνομά του (και τι ιστορικό όνομα), να βγει να πει… κάτι; Κάτι, έστω σαν κι’ αυτά που λένε οι πολιτικοί, για να μην πουν τίποτα, κάτι π.χ. σαν ”το κόμμα μας ήταν πάντα υπέρ… (Δημοκρατία, διαφάνεια, λαϊκοί αγώνες κλπ, μερικά τέτοια γνωστά SOS). Τίποτα!!! Ίσως, έλαβε υπ’ όψιν του το μήνυμα και… έχει τον νου του… Τι λέτε λοιπόν; Πόσες πιθανότητες έχουμε εμείς τα… χορτοφάγα; Και ενώ λέγονται τόσα και τόσα για εκατομμύρια ευρώ που βρίσκονται δίπλα μας χωρίς να απλώνουμε το χέρι μας για να τα πιάσουμε (κάτι λίστες νααα, μετά συγχωρήσεως, Τράπεζας της Ελλάδος 54.000 ονόματα, Λαγκάρντ 2200 ονόματα κ.α.), εμείς προτιμάμε να τα αναζητάμε εναγωνίως, εδώ κι’ εκεί, προσφέροντες ”γην και ύδωρ” (που λέει ο λόγος, γιατί οι δανειστές έχουν γίνει ”βιτσιόζοι” και ζητούν να βάλουν… χέρι και σε ευαίσθητα εθνικά μας δεδομένα, γιατί φαίνεται ότι τα προσωπικά μας, ”γη και ύδωρ”, τα μπούχτισαν… ).

Πάντως και ”καλώς εχόντων των πραγμάτων”, δηλαδή αν είχαμε πολιτική ηγεσία ικανή, στο άκουσμα αυτών των πληροφοριών, θα έπρεπε αμέσως ο ίδιος ο πρωθυπουργός, να διατάξει τις αρμόδιες υπηρεσίες να ασχοληθούν για δύο-τρεις ημέρες (δεν θα χρειαζόντουσαν παραπάνω), αποκλειστικά και μόνο μ’ αυτές τις δύο υποθέσεις, ώστε από την μια, να φανεί ότι όχι μόνο κάτι έχει αλλάξει στην ηγεσία μας, αλλά και επί της ουσία, δηλαδή να βρεθούν τα ”ιπτάμενα” εκατομμυριάκια που τόσο έχουμε ανάγκη, αυτός, ο πρωθυπουργός εννοώ, ως πρώτος όχι μόνο στις γιορτές και τα πανηγύρια αλλά και στις ευθύνες, εγκρίνει και ανακοινώνεται ότι: ”Διακόπτεται από την ημερομηνία καταβολής της σύνταξης του μηνός Αυγούστου 2013, δηλαδή στις 30 Ιουλίου, η καταβολή του ΕΚΑΣ, για 1624 περιπτώσεις συνταξιούχων, που δεν πληρούσαν το κριτήριο της μη υπέρβασης του ποσού των 850 ευρώ, σύμφωνα με εγκύκλιο του ΙΚΑ”.Και μιλάμε για 2000-3000 ευρώ, όλα κι’ όλα. Η σχετική δε ανακοίνωση του Υπουργείου προσθέτει ότι: ”… θα αναζητηθούν τα ποσά που καταβλήθηκαν από 1/1/2011 και μετά, οπότε και τέθηκε σε ισχύ ο νόμος 3996 του 2011 που έθετε ως προαπαιτούμενο το όριο των όριο των 850 ευρώ ανά μήνα”. Καταλάβατε τώρα γιατί αυτός ο τόπος δεν έχει μέλλον και γιατί μας βάζουν να βρίζουμε την… Μέρκελ και τον Σόϊμπλε που κάνουν άριστα την δουλειά τους, για την χώρα τους όμως;
Τώρα για την τσίπα που είπαμε… Καλημέρα σας…
* Πριν από 70-80 χρόνια, υπήρχε, η γνωστή στους παλαιότερους και ίσως άγνωστη στους νεότερους, πρακτική της εξεύρεσης γαμπρού ή νύφης μέσω προξενιού. Η όλη διαδικασία γινόταν σε κάποιο σπίτι όπου με το πρόσχημα της κοινωνικής συγκέντρωσης έρχονταν σε επαφή οι ”υποψήφιοι”, για τις πρώτες εντυπώσεις κλπ. Συνήθως, σ’ αυτή την διαδικασία προσέφευγαν όταν το κορίτσι είχε κάποιο μειονέκτημα ηλικίας ή εμφάνισης και ήταν δύσκολη η εξεύρεσης γαμπρού, ”εξ ιδίων”. Το μυστικό στις συγκεντρώσεις αυτές ήταν να προσέχουν ώστε μεταξύ των παρευρισκομένων να μην υπάρχει νεότερο και ωραιότερο κορίτσι από την υποψήφια νύφη, για να μην μπορεί το υποψήφιο ”θύμα” (γαμπρός), να κάνει συγκρίσεις. Τώρα, αν στην θέση της κακάσχημης νύφης βάλετε το ποδόσφαιρό μας και στην θέση του ”νεότερου και ωραιότερου” κοριτσιού βάλετε το μπάσκετ, θα καταλάβετε γιατί το θάβουν στις ειδήσεις.
**Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση δεν έχω από σένα.
Άραγε πια δε μ' αγαπάς, δε νοιάζεσαι για μένα;
Keywords
Τυχαία Θέματα