Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του πανίσχυρου αμερικανικού λόμπι όπλων


Τίτλοι τέλους μετά από πάνω από τρεις δεκαετίες στην ηγεσία της περιβόητης NRA για τον Γουέιν ΛαΠιερ στη σκιά καταγγελιών και δικαστικών εξελίξεων για κακοδιαχείριση κεφαλαίων.

Ο 74χρονος πια σχεδόν ισόβιος πρόεδρος της National Rifle Association σε δήλωσή του επισημαίνει ότι παραμένει υποστηρικτής του λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής σημειώνοντας «είμαι μέλος σχεδόν ολόκληρη την ενήλικη ζωή μου και δεν θα σταματήσω να στηρίζω την NRA και τον αγώνα της να υπερασπίζεται την δεύτερη αναθεώρηση».

Ο Γουέιν Λαπιερ ισχυρίστηκε ότι λόγοι υγείας τον αναγκάζουν να παραιτηθεί,

ωστόσο, τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη ξεκινάει μια δίκη με τον πρώην πρόεδρο της NRA να είναι αντιμέτωπος για κακοδιαχείριση κεφαλαίων και παραβίαση της νομοθεσίας της πολιτείας.

Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς, που ξεκίνησε τη διαδικασία το 2020 κατηγορεί ακόμη τον Λαπιέρ και άλλα ηγετικά στελέχη ότι χρησιμοποίησαν κεφάλαια πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για να πληρώσουν πολυτελή προσωπικά τους έξοδα.

Μια από τις υποθέσεις θέλει τον Γουέιν Λαπιέρ να είχε επισκεφθεί τις Μπαχάμες για περισσότερες από οκτώ ημέρες με ιδιωτικό αεροπλάνο χρησιμοποιώντας κεφάλαια που προορίζονταν για την NRA, με το συνολικό κόστος να ξεπερνά τις 500.000 δολάρια.

Η NRA, πάντως, στηρίζει τον Λαπιέρ και επιμένει πως η υπόθεση δεν έχει βάση και ότι πρόκειται για κατασκευασμένη επίθεση προς την οργάνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα