Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο σπίτι του Δ. Λιγνάδη...


Παρέμβαση στο σπίτι του πρωτόδικα καταδικασμένου για τον βιασμό δύο ανηλίκων Δημήτρη Λιγνάδη και στην πλατεία Αμερικής πραγματοποίησε χθες ο Ρουβίκωνας.


Η... αντιεξουστική συλλογικότητα διαμαρτύρεται γιατί όχι μόνο αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη σε δεύτερο βαθμό, αλλά και για τις μηνύσεις που υπέβαλε ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας κατά του δημοσιογράφου της Εφ.Συν. Δημήτρη Αγγελίδη και της Ελένης Γερασιμίδου.
Σύμφωνα με ανάρτησή στην ιστοσελίδα του Ρουβίκωνα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας έβαψαν με σπρέι στην πόρτα του σπιτιού του «Λιγνάδη βιαστή»
και ανήρτησαν πανό στην πλατεία Αμερικής στο οποίο αναγραφόταν το εξής σύνθημα: «Ελεύθερο σε άφησαν στο σπίτι να γυρίσεις, τώρα έχεις το θράσος να κάνεις και μηνύσεις. Λιγνάσδη βιαστή». Επίσης πέταξαν τρικάκια

Μεταξύ άλλων, σε κείμενό του ο Ρουβίκωνας αναφέρει ότι ο Λιγνάδης είναι «ανεπιθύμητος στην πλατεία Αμερικής».
«Διότι, μην ξεχνάμε, ο Λιγνάδης κρίθηκε πρωτόδικα ένοχος για τον βιασμό δύο ανηλίκων, ενώ οι καταγγελίες βέβαια είναι ακόμα περισσότερες, για έναν άθλιο παιδοβιαστή ο οποίος, για να το πούμε απλά, πήγαινε και ‘’ψώνιζε’’ θύματα από τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ανήλικα παιδιά και μετανάστες.
Σαν να μην έφτανε, όμως, το γεγονός πως το δικαστήριο του έδωσε το δικαίωμα να κυκλοφορεί ελεύθερος, μιας και η καταδίκη του σε 12 χρόνια φυλακή πήρε ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την τελική εκδίκαση στο εφετείο, κάτι που προφανώς δεν θα συνέβαινε αν οι κατηγορούμενοι ήταν αναρχικοί ή κομμουνιστές, ο Λιγνάδης έχει το θράσσος να κάνει και μηνύσεις, μέσω Κούγια.
Πρώτα στον δημοσιογράφο Δημήτρη Αγγελίδη, που κάλυπτε δημοσιογραφικά την υπόθεση, και έπειτα στην ηθοποιό Ελένη Γερασιμίδου, απλά και μόνο επειδή είπε τα αυτονόητα.
‘’Εκεί που μας χρωστάγανε, μας ζητάνε και το βόδι’’, λέει ένα λαϊκό ρητό.
Το θράσος αυτό, ωστόσο, δεν θα μείνει αναπάντητο.
Ξέρουμε που βρήκες καταφύγιο, και θα το μάθει και όλη η κοινωνία.
ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ», αναφέρει ακόμα το κείμενο του Ρουβίκωνα.
Keywords
Τυχαία Θέματα