Πολιτική, απάτη και αφιλότιμοι Έλληνες πολιτικοί…

Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου
Συχνά αναρωτιέμαι, ρομαντικώς, αν έχει έστω και μικρή σχέση η πολιτική πρακτική στην Ελλάδα με το φιλότιμο. Η απάντηση ήταν και είναι αρνητική, εκτός ορισμένων εξαιρέσεων. Δυστυχώς η σημερινή Κυβέρνηση δεν εντάσσεται σε αυτές. Εάν ορίσουμε ως πολιτικό φιλότιμο την έντονη συναίσθηση της προσωπικής τιμής και αξιοπρέπειας πολιτικών ηγετών , τότε είναι βέβαιο ότι οι Συγκυβερνώντες στην σημερινή Ελλάδα είναι απολύτως
αφιλότιμοι. Αποτελούν μια εξτρεμιστική μορφή πολιτικών απατεώνων δίχως ίχνος φιλότιμου.
Ξέρεις τι είναι να γνωρίζουν ότι σκιαμαχούν με την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και παρόλα αυτά να.......θεατρίζουν καθημερινά, ψευδόμενοι και παραπλανώντας όποιον επικοινωνεί στα ελληνικά;(!)

Ξέρεις τι είναι να τους βλέπεις να κάνουν ότι διαφωνούν ως προς το μίγμα ή το timing των αντιλαϊκών – εξοντωτικών για την ευρύτερη κοινωνία, για την ακρίβεια - μέτρων που έχει προϋπολογιστεί να λάβουν για την εξυπηρέτηση του προγράμματος της τρόικας, το οποίο ωστόσο βρίσκεται στον αέρα, καθώς με «αέρα κοπανιστό» συνάχθηκε (:απολύτως αυθαίρετα), ενώ όλοι οι αρμόδιοι συμφωνούν ότι αποτελεί μαγική εικόνα για τις συνόδους κορυφής της ΕΕ ;(!)
Ξέρεις τι είναι να τους παρακολουθείς να εξευτελίζονται δίχως αιδώ, στο πλαίσιο μιας μοναδικής φαρσοκωμωδίας «εφαρμογής μνημονίων», για να διατηρηθούμε δήθεν ως ισότιμοι εταίροι στην ευρωζώνη, από τη στιγμή κατά την οποία άπαντες οι ενδιαφερόμενοι μάς έχουν ξεγραμμένους και από τη στιγμή που ούτως ή άλλως μετά το πρώτο στάδιο χρεοκοπίας και τη νέα δανειακή σύμφαση που συνάψαμε χάσαμε κάθε ίχνος «ισοτιμίας»;(!)
Οι πολιτικοί που κυβερνούν εμφανίστηκαν να αναζητούν έναν ατομικό μηχανισμό σωτηρίας για την Ελλάδα, από την ΕΕ, μέσω ΔΝΤ, έτσι ώστε να παραμείνει η χώρα στην χρηματαγορά. Επισημαίναμε τότε ότι ο μηχανισμός αυτός θα πετύχει ακριβώς το αντίθετο. Όπως και έγινε. Το δίλημμα τότε ήταν «μνημόνιο ή πτώχευση» - με την έννοια εξόδου από την χρηματαγορά. Το καθεστώς της διαπλοκής πέτυχε και τα δύο. Μόνον που πτώχευση δίχως γενική στάση πληρωμών δεν αναγνωρίζεται ως χρεοκοπία από τους κυβερνώντες. Και έτσι το καραγκιοζιλίκι έλαβε έκταση μετά την αλλόκοτη αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους – αυτή την λέξη ακόμη δεν την έχει εκστομίσει ο πρωθυπουργός της χώρας, θεωρώντας προφανώς ότι το/τα PSI ήταν κάτι άλλο ή ότι υπήρξαν το πρώτο στάδιο της αναδιάρθρωσης του εθνικού χρέους (δημόσιου και ιδιωτικού) συνολικά – και την διαβεβαίωση ότι επιτέλους το «νερό μπήκε στο αυλάκι» για την ελληνική οικονομία, για την οποία η σωτηρία (:αποφυγή «χρεοκοπίας» και παραμονή στο ευρώ) ήταν/είναι πλέον ζήτημα χρόνου.
Στη συνέχεια όμως διαπίστωσαν ότι δεν ήταν απλώς ζήτημα χρόνου και άοκνων προσπαθειών μεγέθυνσης της εσωτερικής υποτίμησης από την μεριά τους, αλλά και πολιτικής νομιμοποίησης. Ορίστε και οι εκλογές με το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», σαν να επρόκειτο για δημοψήφισμα πριν από την ένταξη της χώρας στην ευρωζώνη! Όχι, δεν πρόκειται περί αυτού αποσαφήνισαν οι δυνάμεις του Ευρωφωτός
Keywords
Τυχαία Θέματα