Πριν το…παρτάκι ξαναγίνει πάρτι

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΣΥΝΤΑΡΑΧΤΗΚΑΝ οι γιατροί.Βάρεσαν συναγερμό και να σου οι κ.κ. Πατούλης, Αμπατζόγλου (απών ο κ.Λουράντος) στο «γυαλί». Μέτωπο μην πειραχτεί το «σύστημα», μην αλλάξουνδεδομένα. Έγιναν πλούσιοι συνάδελφοί τους με ένα μολύβι για αμέτρητες συνταγές,έβγαλαν φακελάκηδες τον «ιδρώτα» τους στην Ελβετία, χόρεψαν για δεκαετίεςκορδακίζοντες και ξεσηκώνονται. ΓΙΑ το φάρμακο μη γίνειφτηνότερο, για τον έλεγχο που θα’ ναι ηλεκτρονικός, για ό,τι ταρακουνάει το σύστημαπου στήθηκε μεθοδικά, για να....... μη σηκώσει κεφάλι η εθνική μας οικονομία. Και,βέβαια, δεν είδαμε να αντιδρά κανένας
απ’ τους παραπάνω όσο κρατούσε το πάρτικι ούτε να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για τον διπλανό που «τα’ πιανε», τονπαραπέρα που εκβίαζε και τον δείνα που έπαιρνε τα ποσοστά του από προμηθευτές.
ΚΑΙ, βέβαια, δεν φαίνεταιδύσκολη η αρχή με την «δραστική ουσία» και την επιδιωκόμενη φθήνια στο φάρμακο,ωστόσο, θα’ πρεπε οι γιατροί να σταθούν αρωγοί και όχι να σπεύσουν πάνοπλοι.Μάθαμε όπως μας έμαθαν να ξοδεύουμε αλόγιστα κατασπαράσσοντας τα ταμεία, αλλάέχουν όλα ένα τέλος και τρομάζει. Τρομάζει τον φαρμακοποιό το χάπι-χύμα που θαπουλάει σαν καραμέλες από βάζο, αλλά τέλος το «φαρμακείο» με τα ληγμέναφάρμακα, τα μισοπιωμένα σιρόπια και τα απείραχτα χάπια. ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ τους γιατρούς,τιμάμε τον έντιμο γιατρό αναγνωρίζοντας το έργο και την προσφορά του, ωστόσο,δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε τα κίνητρα των εκπροσώπων τους. Δεν μας έπεισανισχυριζόμενοι πως «δεν ξέρουν από κομπιούτερ» και άρα δεν συνταγογραφούν υπόέλεγχο και απαιτούσαν λάπτοπ και σεμινάρια χρήσης του(!). Δεν παρέπεμψανκανέναν επίορκο τα πειθαρχικά τους, δεν απήργησαν για ατιμώρητους φακελάκηδες.ΠΩΣ να ερμηνεύσουμε τηνεπιμονή τους στο «σύστημα»; Θέλουν τη συνέχιση και μιαν απ’ τα ίδια. «Δενείδαν» τα άδεια ταμεία και τα θέλουν άδεια, «δεν άκουσαν» για πολυφαρμακία πουτα κατασπάραξε, για «παραϊατρικά εργοστάσια» με δαπανηρές και, εν πολλοίς,άσκοπες «αξονικές», «δεν ξέρουν» για προμηθευτές και φακελάκηδες. Νασυνεχίσουμε, λοιπόν, (γιατροί, φαρμακοποιοί και πολίτες) το…παρτάκι μέχρι ναγίνει πάρτι. Είδαμε τα…χαΐρια μας (και) στον χώρο της υγείας, θέλουμε κάτι ν’αλλάξει επειγόντως κι ας το αλλάξειοποιοσδήποτε με οποιαδήποτε κομματική ταμπέλα. Με τα λάθη και τις παραλείψειςπου εγκυμονούνται απ’ την κάθε αλλαγή, αλλά με τους «αμαρτωλούς» στην άκρη, τα«ελβετικά» να…επαναπατρίζονται, κάποιους μερακλήδες στη φυλακή και το «σύστημα»να ξαναστήνεται εκ θεμελίων.
Keywords
Τυχαία Θέματα