ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ

Γιατίδεν ακούγονται στο πανηγύρι του κινήματος, οι περίφημες πατάτες Τριπόλεως καιΘηβών;
ΑποκλειστικόΡΕΠΟΡΤΑΖ!
Ξεχάστε τις τιμές 25-28 λεπτά ...Κατά κιλό! ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΩΛΟΥΝ ΑΝΤΙ 30,32,-40 ΛΕΠΤΩΝ! ΤΟ ΚΙΛΟ ! Καλπάζουν; Γλυκάθηκαν μήπως οι αγρότες..;
Η μεγαλύτερη ομάδα πατατοπαραγών Νευκοπίου (100-130 μέλη) που συντονίζει τη διάθεση πατατών,ουδέποτε-λένε- πώλησαν το κιλό αντί 25 λεπτά! Οι τιμές τους ήταν....... σταθερές : 30λεπτά το κιλό για υποχρεωτική ποσότητατσουβαλιού 30 κιλών. Κι αντίστοιχα για τσουβάλι 20 κιλών = 32 λεπτά!
Και τότε πώς προέκυψε η τιμή πώλησης στα 25 λεπτά;

Είναι
απλό εξηγούν... Οι άνθρωποι τηςΚατερίνης, που πρωτοεμφανίστηκαν στο κίνημα της πατάτας, αναζήτησαν ανεξάρτητους παραγωγους, χωριανούς μας, που διέθεσαν την πατάτα με 25 λεπτάείτε από φόβο μην σαπίσει στις αποθήκες τους είτε από άλλους λόγους.

Η πατάτα Νευοκοπίου διαφημίστηκε τώρα με το κίνημα, ως η καλύτερη , αλλά δενείναι έτσι... Δεν είναι κακή αλλά ......προηγούνταιάλλες ποιότητες όπως της Τριπόλεως ,Νάξου και Θηβών..
Η πατάτα της Νάξου, σχεδόν όλη απορροφάται από χώρες της Ευρώπης... αυτή τηστιγμή δεν ξέρουμε την τιμή διάθεσής της από τον παραγωγό.Θα το μάθουμε εντός τηςημέρας!΄Ομως της Τριπόλεως που θεωρείται εφάμιλη με της Νάξου- προέρχεται από τουςίδιους, ομοειδής σπόρους- διατίθεται στον μεσάζονται αντί 30 λεπτών κατά κιλό...ενώ η των Θηβών –που ισχυρίζονται ότι είναι ποιοτικά ανώτερη, διατί θεται αντί40 λεπτών... οπότε λίαν καλώς –θα παρατηρούσαμε εμείς- αν τη βρίσκουμε σε σούπερμάρκετ, αντί 60 ή 70 λεπτών!
Συνεπώς ψυχραιμία ... Μόδα είναι και θα περάσει... Δεν θα περάσει όμως ο αγώναςκατά της ακρίβειας και της εξασφάλισης φθηνοτέρων αγροτικών προϊόντων., που είναικι ο βασικός στόχος των ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.
Θα σας κάνει σαφώς εντύπωση διότι βγήκε στο σεργιάνι η πατάτα Νευροκοπίουκαι δεν ακούγονται οι πατάτες Τριπόλεως, Θηβών κ.λπ. Ο λόγος είναι αυτός πουεξηγούν οι παραγωγοί του Νευροπίου , λίγο πιο πάνω. Λόγοι, απλά τοπικούανταγωνισμού!
Και οι Θηβαίοι, και οι της Τροπολιτσάς... είναι συγκρατημένοι, διότι δεν έχουνλόγο να κατέβουν στις πλατείες ...αφού πωλούν στον μεσάζοντα με καλύτερες τιμές!...
Αυτά προς το παρόν ..Νέος Κόσμος Αθηνών
Keywords
Τυχαία Θέματα