Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά Τσακλόγλου για τα «μαθήματα επαγγελματικού προσανατολισμού» προς δικηγόρους


Μαθήματα επαγγελματικού προσανατολισμού προς νέους δικηγόρους που κερδίζουν λίγα χρήματα από τον υφυπουργό Εργασίας, Πάνο Τσακλόγλου: Ας γίνουν ντελιβεράδες. Ή περίπου έτσι.

Ο Πάνος Τσακλόγλου, ο ίδιος που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης, το πήγε ακόμη πιο πέρα, αυτήν τη φορά για να αιτιολογήσει ότι δεν πρέπει να διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι για τους χαμηλούς μισθούς, αφού όπως είπε, αυτούς τους διαμορφώνει ο νόμος της αγοράς και της ζήτησης.

Σε συζήτηση στον τηλεοπτικό σταθμό

Action24, με αφορμή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, δημοσιογράφος είπε στον υφυπουργό Εργασίας: «Έχω φίλο που δουλεύει σε δικηγορικό γραφείο και παίρνει εννιά κατοστάρικα και έχω φίλο ντελιβερά που παίρνει 1.400». Για να πάρει την... πληρωμένη απόφαση από τον Πάνο Τσακλόγλου: «Και γιατί δεν πάει να δουλέψει ντελιβεράς ο φίλος σας;».

Στη συνέχεια βέβαια, προσπάθησε να μαζέψει την απρέπεια, λέγοντας ότι «προφανώς ο φίλος σας ο δικηγόρος συνεκτιμά τις σπουδές του το βιοτικό επίπεδο, τις συνθήκες εργασίας και ούτως καθ' εξής. Εάν το ντελιβεράδικο θα πήγαινε στα τρία χιλιάρικα, θα πήγαινε; Εγώ αρχίζω και αμφιβάλλω, αλλά δεν είναι έτσι...».

Και όταν ρωτήθηκε αν οι εργαζόμενοι πρέπει να κατεβάσουν τον πήχη σε σχέση με αυτά που προσδοκούν, ο υπουργός Εργασίας συνέστησε «αφήσουμε την αγορά εργασίας να λειτουργήσει ελεύθερα. Η αγορά εργασίας είναι εκείνη που προσδιορίζει τον μισθό. Ο μισθός είναι ζήτημα προσφοράς και ζήτησης. Αν αυτό που μου λέτε τώρα ισχύει, σημαίνει ότι έχουμε περισσότερους δικηγόρους και σχετικά λίγους ντελιβεράδες».

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις δηλώσεις Τσακλόγλου, όπως και της Όλγας Γεροβασίλη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης σχολίασε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει πρώτη το καλό παράδειγμα προς τους εργαζόμενους. Είπε: «Έχουμε, αναλογικά, ακόμα πιο πολλούς υπουργούς και υφυπουργούς (στο πιο πολυπληθές κυβερνητικό σχήμα της Ευρώπης), τους καλώ να δώσουν εκείνοι πρώτοι το καλό παράδειγμα του μεροκάματου, εφαρμόζοντας τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης»

Από την πλευρά της, σε δική της ανάρτηση, η Όλγα Γεροβασίλη σχολίασε δηκτικά: «Αφού ο υφυπουργός Εργασίας έλυσε όλα τα προβλήματα των εργαζομένων, ανέλαβε μαθήματα επαγγελματικού προσανατολισμού για νέους δικηγόρους».

Keywords
Τυχαία Θέματα