Συμβούλιο οπερέτα

Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης
Αυτή ηπαράσταση που δόθηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε με τον βαρύγδουπο τίτλο«Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ», είχε ορισμένα ενδιαφέροντα σημεία.
Κατ αρχήφάνηκε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι «μοναδικό». Υπάρχουν δύο ΠΑΣΟΚ, με τα ίδια στελέχη-κάτι σαν κλωνοποίηση περίπου-, που ενώ συμμετέχουν σε κυβερνητικές θέσεις καιλήψεις αποφάσεων οδυνηρών για τη Χώρα και τους πολίτες της, μιλώντας σαν μέλητου κόμματος λένε και προβάλλουν
θέσεις τελείως διαφορετικές.
Έτσι κατ αυτούςτο μαύρο γίνεται άσπρο, το καταστροφικό ωφέλιμο, το ανήθικο γίνεται ηθικόκ.ο.κ.
Με λίγαλόγια συμπεριφέρονται σαν να ζούνε σε άλλο κόσμο, σαν να βλέπουν τα πράγματαόχι σαν συμμετέχοντες, αλλά σαν από απόσταση.
Ξεκινώνταςαπό τον κύριο Λοβέρδο, τον άνθρωπο που διέλυσε και διαλύει το σύστημα υγείας, περηφανευόμενοςότι............ πέτυχε μείωση των δαπανών στην παροχή φαρμάκων, όταν έχει καταργήσειεκατοντάδες φάρμακα από τη συνταγογράφηση, όταν έχει στερήσει το δικαίωμα στηνυγεία των ανθρώπων που επί σειρά ετών πλήρωναν την υποχρεωτική τους συμμετοχήγια να έχουν περίθαλψη, έρχεται ο παραπάνω κύριος μαζί με τον ομόσταυλό τουυπουργό εργασίας, γέννημα του πράσινου συνδικαλιστικού σωλήνα και θρέμα τουκαθοδικού σωλήνα των τηλεοράσεων που άλλα έλεγε σαν συνδικαλιστήςπροσκολλημένος στο κόμμα της τότε αντιπολίτευσης και άλλα πράτων σαν εφαρμοστήςαυτών που έλεγε σαν κυβέρνηση, καταργώντας και αλλοτριώνοντας τις περιουσίεςτων ταμείων που είχαν δημιουργήσει με ΔΙΚΑ τους χρήματα οι εργαζόμενοι και όχιμε τη συμμετοχή ή συμβολή των κρατικών δαπανών, με τις οριζόντιες περικοπέςμισθών και συντάξεων ξανά και ξανά, για να ευοδωθεί η προσπάθειά τους νασυρρικνωθεί στο ελάχιστο το πληθυσμιακό δυναμικό τόσο των συνταξιούχων αφού θαπεθαίνουν ευκολότερα, αλλά και των εργαζομένων αφού δεν θα βρίσκουν εργασία καιθα αναγκάζονται είτε στον εκπατρισμό είτε στη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.

Παρ όλα αυτάο Λοβέρδος δήλωσε «αισιόδοξος ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές», ότι «είναι στοχέρι μας να κερδίσουμε τις εκλογές, αρκεί να προχωρήσουμε με συνέπεια καιθάρρος, όπως κάναμε και τους προηγούμενους 26 μήνες».
Βλέπεις χρειαζότανε μεγάλη συνέπεια και πολύ θάρρος (θράσος) γιανα εξαθλιώσεις ένα ολόκληρο λαό μέσα σε είκοσι έξη μήνες.
Επίσης δήλωσε ότι «πρέπει να επανακτήσουμε το καλό ΠΑΣΟΚ»
Άρα δηλώνει σαφέστατα ότι το παρόν ΠΑΣΟΚ είναι το κακό ΠΑΣΟΚ καιπρέπει να επανακτήσουμε δηλαδή να πάρουμε πίσω (και από ποιους;;) το καλόΠΑΣΟΚ;
Περισσότερο ειλικρινής αλλά καιαυτός στο ίδιο μοτίβο ο Χρυσοχοΐδης, είπε ότι «εξαιτίας και δικών μας πολιτικώνκαταστράφηκαν η εργασία και η παραγωγή ωστόσο αναφερόμενος στην γενική πολιτικήαποτίμηση της μέχρι τώρα πορείας του ΠΑΣΟΚ και κάνοντας λόγο για ύφεση, ανεργίακαι διπλασιασμό των φτωχών είπε ότι η πολιτική μας δεν φέρνει αποτελέσματα.
Επιπλέον ο Χρυσοχοϊδης είπε ότι «ουδείςδικαιούται να απεμπολήσει κοινωνικές κατακτήσεις των τελευταίων 60 ετών». Μόνοπου δεν έχει καταλάβει ότι κανείς δεν απεμπόλ
Keywords
Τυχαία Θέματα