Συναγερμός στην Κολονία για πιθανή τρομοκρατική επίθεση...


Σε έντονη κινητοποίηση βρίσκονται τις τελευταίες ώρες οι γερμανικές αρχές της Κολονίας, καθώς υπάρχουν πληροφορίες πως τρομοκρατική ομάδα σχεδιάζει «χτύπημα» μέσα στις γιορτινές μέρες στον καθεδρικό ναό της πόλης. Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων DPA...


Έτσι, η γερμανική αστυνομία πραγματοποιεί ελέγχους στον ναό, με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων. Σύμφωνα με πηγές, η επίθεση πιθανώς λάβει χώρα τη νύχτα του Αγίου Σιλβέστρου, δηλαδή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
«Μολονότι
η πληροφορία αφορά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα φροντίσουμε από απόψε για την ασφάλεια των επισκεπτών του καθεδρικού ναού, ενόψει των Χριστουγέννων», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας της Κολονίας, Μίχαελ Έσερ.

«Την Κυριακή, όλοι οι επισκέπτες θα ελεγχθούν προτού να μπουν στον χώρο λατρείας» διευκρίνισε η αστυνομία, συστήνοντας στους πιστούς να φτάσουν νωρίς και να μην έχουν μαζί τους τσάντες.
Η γερμανική εφημερίδα Bild ανέφερε στον ιστότοπό της ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας της Αυστρίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας έχουν ενδείξεις σύμφωνα με τις οποίες μια ισλαμιστική οργάνωση ήθελε να διαπράξει πολλές επιθέσεις στην Ευρώπη, πιθανότατα το βράδυ της Πρωτοχρονιάς και τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, οι στόχοι ενδέχεται να είναι ναοί στην Κολονία, τη Βιέννη και τη Μαδρίτη.

Το Σάββατο στη Βιέννη οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας προχώρησαν σε κάποιες συλλήψεις. Μία σύλληψη έχει γίνει και στη Γερμανία.
→ Ο καθεδρικός ναός, η μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία στη Βόρεια Ευρώπη, χαρακτηρίστηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 1996 και προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.
Η ανέγερση του ναού ξεκίνησε γύρω στο 1248 και ολοκληρώθηκε το 1880. Η εκκλησία άντεξε τους βομβαρδισμούς της Γερμανίας κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και έχει χαιρετιστεί ως σύμβολο της μεταπολεμικής ανοικοδόμησης.
Keywords
Τυχαία Θέματα