Συναγερμός στο Ισραήλ για ρουκέτες από τον Λίβανο – Πανέτοιμοι να εισβάλουν στα τούνελ της Χαμάς οι Ισραηλινοί


Καταιγισμός από ρουκέτες εκτοξεύτηκαν νωρίτερα το απόγευμα από το έδαφος του Λιβάνου, προξενώντας τρόμο στους πολίτες του Τελ Αβίβ και άλλων πόλεων σε περιοχές του βόρειου και του κεντρικού Ισραήλ, καθώς ήχησαν εκ νέου οι σειρήνες για να σημάνουν συναγερμό.

Όπως ανέφερε η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς στο Λίβανο, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ Κάσαμ, από τις περισσότερες από 30 ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν, στοχεύοντας κυρίως τη Χάιφα και τη Ναχαρίγια, οι 16 που προήλθαν από τις βάσεις

της στον Λίβανο ήταν μεγάλου βεληνεκούς. Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι απάντησε με πυρά του πυροβολικού εναντίον των θέσεων απ’ όπου προήλθαν οι πύραυλοι.

Την ίδια ώρα οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δηλώνουν πανέτοιμες να επιτεθούν σε μαχητές της Χαμάς στις υπόγειες σήραγγες και τα καταφύγιά τους στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, έχοντας απομονώσει τη συγκεκριμένη περιοχή με στρατεύματα και άρματα μάχης. «Τώρα θα αρχίσουμε να συγκλίνουμε σ’ αυτούς», είπε στους δημοσιογράφους ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των IDF, αντισυνταγματάρχης Ρίτσαρντ Χεχτ, διευκρινίζοντας πως «όταν λέω “να συγκλίνουμε σ’ αυτούς”, αυτό θα γίνει στην επιφάνεια του εδάφους και θα γίνει επίσης και κάτω από το έδαφος».

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός, μέσα στις τελευταίες 24 ώρες ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν 450 στόχους της Χαμάς στη Γάζα και στρατεύματα κατέλαβαν ένα συγκρότημα μαχητών, σε επιθέσεις που, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές του θυλάκου, προκάλεσαν τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων.

www.newsbreak.gr/

Keywords
Τυχαία Θέματα