Την κολοκυθιά παίζουν με την λίστα

Νέο φως ρίχνει ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κώστας Μπίκας στο θέμα του ρόλου που έπαιξαν οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες στην ανεύρεση της λίστας Λαγκάρντ με τους 2.000 καταθέτες στην Ελβετία.

Ο κ. Μπίκας, σύμφωνα με πληροφορίες , διαψεύδει ότι η ΕΥΠ πλήρωσε 1 εκατ. ευρώ για την αγορά της λίστας και ισχυρίζεται ότι ο ίδιος την εντόπισε μέσω των μυστικών υπηρεσιών της ..........
Γαλλίας αλλά η Κριστίν Λαγκάρντ την
παρέδωσε απευθείας στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Θρίλερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, με σημερινή επιστολή του στην εφημερίδα τα Νέα, τα οποία αποκάλυψαν την εμπλοκή των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών στην αναζήτηση της λίστας Λαγκάρντ, διαψεύδει ότι παρέλαβε ο ίδιος την περιβόητη λίστα από τον γάλλο ομόλογό του.

Ο κ. Μπίκας, όπως αναφέρει στην επιστολή του, η οποία δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί, πράγματι αναζήτησε το cd με τα ονόματα Ελλήνων μεγαλο-καταθετών, μετά από εντολή του τότε Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Ήρθε σε επαφή με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες σε συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία της Γαλλίας αποφάσισαν να παραδώσουν τη λίστα στην Κριστίν Λαγκάρντ, τότε υπουργό Οικονομικών της χώρας.

Σύμφωνα με τον κ. Μπίκα, η Κριστίν Λαγκάρντ παρέδωσε τη λίστα στον Ελληνα ομόλογό της Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ στην επιστολή του διαψεύδει τις φήμες ότι η ΕΥΠ πλήρωσε 1 εκατ. ευρώ για την αγορά της λίστας.
Keywords
Τυχαία Θέματα