Το 17ο γερμανικό κρατίδιο, η «ωραία κοιμωμένη»…

Γράφει ο Καφενόβιος
Θαύμα! Θαύμα! Και την Πέμπτη δόση θα πάρουμε και δεν θα κλείσουν οι στρόφιγγες για το νέο δανεισμό!Οι καταιγιστικές δόσεις των εκβιασμών και του φόβου πέτυχαν το ποθούμενο: Τις αποκρατικοποιήσεις και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.Το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Γ. Σταρκ, προανήγγειλε ότι, δεν θα μείνει …χρυσαφικό για χρυσαφικό στη χώρα. «Εως και 300 δισεκ. μπορεί να βγάλει η Ελλάδα από της ιδιωτικοποιήσεις και να ξεχρεώσει»…Ξεπουλείστε για να σωθείτε,
συνιστά και ο Σουηδός υπουργός Οικονομικών Α. Μποργκ, και ζητά από την Ελλάδα να υιοθετήσει λύσεις …Ανατολικής Γερμανίας και χωρών της Βαλτικής!Απύθμενο πολιτικό θράσος συνιστά η προβολή ως προτύπου για τις ελληνικές ιδιωτικοποιήσεις του δυτικογερμανικού οργανισμού Τρόιχαντ, γράφει ο Γ. Δελαστίκ στο Εθνος. Απευθύνεται σε.......... αδαείς. Αποστολή της Τρόιχαντ που σε πρώτη φάση λειτούργησε από το 1990 μέχρι το 1994 ήταν όχι να εξυγιάνει, αλλά να διαλύσει εντελώς τη βιομηχανική και αγροτική βάση της Ανατολικής Γερμανίας και να την καθυποτάξει στις δυτικογερμανικές επιχειρήσεις. Ξεπούλησε τα πάντα έναντι πινακίου φακής. Από τα 4 εκατομμύρια Ανατολικογερμανούς εργαζόμενους το 1990, άφησε άνεργους τα... 2,5 εκατομμύρια το 1994! Ξεπούλησε 8.500 κρατικές επιχειρήσεις και 2.500.000 στρέμματα καλλιεργειών έναντι... 135 δισ. ευρώ!!! Ο πρώτος πρόεδρος της Τρόιχαντ δολοφονήθηκε, ενώ 180 άτομα δικάστηκαν για σκάνδαλα.
Την ίδια ώρα, μία άνευ προηγουμένου εξωτερική επέμβαση στην ελληνική οικονομία, διαπραγματεύονται οι Ευρωπαίοι ηγέτες. Σύμφωνα με σημερινό άρθρο της εφημερίδας «Financial Times», η επέμβαση αυτή θα περιλαμβάνει διεθνή εμπλοκή στην συγκομιδή των φόρων και μεγάλης κλίμακας ιδιωτικοποιήσεις της δημοσίας περιουσίας, με αντάλλαγμα νέα δάνεια για την Ελλάδα.
Οι αξιωματούχοι που εμπλέκονται στις συνομιλίες φέρονται να δήλωσαν στη εφημερίδα ότι το πακέτο θα περιλαμβάνει επίσης κίνητρα για τους ιδιώτες δανειστές της Ελλάδας, ώστε να παρατείνουν εθελοντικά στην αποπληρωμή του ελληνικού χρέους, αλλά και νέα αυστηρά μέτρα λιτότητας.
Keywords
Τυχαία Θέματα