Το James Webb εντόπισε 1.000 γαλαξίες σαν τον δικό μας που δεν έπρεπε να υπάρχουν!


Σε σχήμα σαν παραμορφωμένα βινύλια, οι σωσίες του Γαλαξία μας βρέθηκαν από το JWST περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια χρόνια στο παρελθόν του σύμπαντος κατά τη διάρκεια μιας περιόδου κατά την οποία οι βίαιες γαλαξιακές συγχωνεύσεις θεωρούνταν ότι είχαν καταστήσει αδύνατη την ύπαρξη πληθώρας τέτοιων εύθραυστων γαλαξιών.

Ωστόσο, οι δισκοειδείς γαλαξίες είναι 10 φορές πιο συχνοί στο πρώιμο σύμπαν απ’ ό,τι πίστευαν οι αστρονόμοι προηγουμένως. Η ανακάλυψη αυτή έρχεται να προστεθεί σε άλλες που έγιναν από το JWST και υποδεικνύουν ένα βαθύτερο μυστήριο

γύρω από το πώς οι μεγάλοι γαλαξίες, και μαζί με αυτούς η δυνατότητα για ζωή, άνθισαν για πρώτη φορά στο σύμπαν μας.

Οι περισσότερες θεωρίες για τον σχηματισμό των γαλαξιών ξεκινούν από 1 δισεκατομμύριο έως 2 δισεκατομμύρια χρόνια μετά την έναρξη της ζωής του σύμπαντος, οπότε και τα πρώτα σμήνη αστεριών θεωρούνταν ότι είχαν μεταμορφωθεί σε γαλαξίες νάνους. Αυτοί οι νάνοι γαλαξίες άρχισαν στη συνέχεια να κανιβαλίζουν ο ένας τον άλλον, πυροδοτώντας ένα παιχνίδι βίαιων γαλαξιακών συγχωνεύσεων που μετά από 10 δισεκατομμύρια χρόνια οδήγησε σε μεγάλους γαλαξίες όπως ο δικός μας.

Χρησιμοποιώντας το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble πιστεύαμε ότι οι δισκοειδείς γαλαξίες ήταν σχεδόν ανύπαρκτοι μέχρι το σύμπαν να γίνει περίπου 6 δισεκατομμυρίων ετών, ανέφεραν οι συγγραφείς της έρευνας. Οι νέες ανακαλύψεις του JWST ωθούν τον χρόνο σχηματισμού αυτών των γαλαξιών που μοιάζουν με τον Γαλαξία μας σχεδόν στην αρχή του σύμπαντος.

Keywords
Τυχαία Θέματα