Τόνοι νερού και λάσπης ενώ ανεβαίνει η στάθμη του Πηνειού...


Ώρες αγωνίας και για τη Λάρισα. Εκκενώσεις στα προάστια της πόλης καθώς η στάθμη του νερού στον Πηνειό ποταμό έφτασε τα 10 μέτρα.

Μάχη με το χρόνο για να διασωθούν ανθρώπινες ζωές δίνουν τα σωστικά συνεργεία και οι εθελοντές σε Λάρισα, Καρδίτσα, Βόλο και Τρίκαλα. Το «επιτελικό κράτος» της κυβέρνησης Μητσοτάκη στάθηκε ανίκανο να διαχειριστεί άλλη μια κρίση και να

αποτρέψει το μέγεθος της καταστροφής...

Εξαιρετικά σοβαρή κρίνεται η κατάσταση στη Λάρισα που έχει σημάνει συναγερμός καθώς η στάθμη του ποταμού Πηνειού ανεβαίνει επικίνδυνα απειλώντας τη Λάρισα και βυθίζοντας μέσα στο νερό περιοχές στα περίχωρα της θεσσαλικής πόλης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Απόστολο Καλογιάννη, η στάθμη του νερού έχει φτάσει τα 10 μέτρα. Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε (ΣΚΑΪ) αν υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να πλημμυρίσει η πόλη, δήλωσε:

«Έχουμε εκκενώσει τρία χωριά στην είσοδο του Πηνειού και τρία στην έξοδο, ενώ έχουν εκκενωθεί χωριά και εργατικές κατοικίες στη συνοικία του Αγίου Θωμά. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να πλημμυρίσει η πόλη και κυρίως οι παρακείμενες συνοικίες». Απαντώντας στο ερώτημα αν έχει ξαναδεί τέτοια φαινόμενα στην πόλη, ο κ. Καλογιάννης είπε: «Ποτέ δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο. Είναι ασύλληπτο. Ποτέ στην ιστορία της πόλης. Το 1881 είχε τέτοια πλημμύρα με 15.000 κατοίκους, όχι με 200.000».

Το τελευταίο μήνυμα του 112 ήχησε για εκκένωση της περιοχής Ιπποκράτης προς Αλκαζάρ και κέντρο της Λάρισας.

«Στην πόλη της Λάρισας το φαινόμενο δεν έχει προκαλέσει μόνο αναστάτωση αλλά και αρκετές καταστροφές. Τα νερά που έρχονται από την πλευρά των Τρικάλων είναι πάρα πολλά και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση από εδώ και στο εξής. Μετά τις εκκενώσεις των οικισμών και την προσπάθεια να απεγκλωβίσουμε ανθρώπους, η σκέψη μας και η προσπάθειά μας είναι κοντά σε όσους υποφέρουν και στη Λάρισα είναι αρκετοί και η πλειοψηφία υπακούνε σε όσα τους λέμε.

Αυτή την στιγμή το μήνυμά μας είναι αν περιορίσουμε τις ζημιές και να μην κινδυνεύσει καμία ανθρώπινη ζωή. Θέλουμε να μας ακούν οι πολίτες και να υπακούνε έχουμε την δυνατότητα να βοηθάμε. Αυτή η πόλη και αυτή τη φορά συνεχίζει να είναι ανθεκτική», δήλωνε λίγο νωρίτερα ο δήμαρχος της Λάρισας, πόλης που δοκιμάζεται έντονα μετά το Βόλο, το Πήλιο, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.

Δέκα νεκροί και φόβοι ότι η μακάβρια λίστα θα αυξηθεί

Το πέρασμα της κακοκαιρία έχει αφήσει πίσω τουλάχιστον δέκα νεκρούς, όπως επίσημα ενημέρωσε ο υπουργός Κλιματικής αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, ενώ διατυπώνονταν όλο και πιο έντονα φόβοι ότι η μακάβρια λίστα θα αυξηθεί. Επίσης, υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις αγνοούμενοι στις περιοχές Βόλου και Πηλίου.


Keywords
Τυχαία Θέματα