Τώρα διαβάζει τα πάντα!

Σε αντίθεση με το μνημόνιο, γραμμή-γραμμή φαίνεται πως διαβάζει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης την τριμηνιαία έκθεση προόδου της ομάδας δράσης για την Ελλάδα που παρουσίασε ο Χορστ Ράιχενμπαχ. Έτσι αυτή τη στιγμή, αναρτά συνεχώς στο Twitter αποσπάσματα της έκθεσης που αφορούν στο υπουργείο Ανάπτυξης, στο τιμόνι του οποίου βρισκόταν μέχρι και από λίγες μέρες....
Γράφει λοιπόν, μεταξύ άλλων, ότι
σύμφωνα με την έκθεση η απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ βελτιώθηκε σημαντικά κατά το 2ο εξάμηνο του 2011, ότι οι υποβληθείσες αιτήσεις πληρωμών ξεπέρασαν τους 6 στόχους που τέθηκαν, ανερχόμενες σε 3,45 δις ή 104,3% του ετήσιου στόχου για το 2011. Στη συνέχεια γράφει ότι η Ελλάδα έχει απορροφήσει υψηλότερο ποσοστό σε σύγκριση με το μέσο Κράτος Μέλος, καθώς και ότι τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Ε.Ε. για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ,δείχνουν ακόμη πιο σημαντική πρόοδο κατά το πρώτο 2μηνο του 2012.

Τέλος, αναφέρει: "Η Ελλάδα είναι στην 9η θέση μαζί με το Λουξεμβούργο μεταξύ 27 χωρών στη συνολική απορρόφηση κοινοτικών πόρων (ΜΟ ΕΕ 35%, Ελλάδα 40,6%), στην 4η θέση στην απορρόφηση πόρων από το Ταμείο Συνοχής (ΜΟ ΕΕ 30%, ποσοστό Ελλάδας 38,9%), στην 7η θέση στην απορρόφηση πόρων από το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΜΟ ΕΕ 36%,ποσοστό Ελλάδας 45,5%".
Keywords
Τυχαία Θέματα