«Βόμβα» στο Πολεμικό Ναυτικό: 17 παραιτήσεις στη φρεγάτα «Υδρα» που πάει στην Ερυθρά Θάλασσα


Προσωπικό να στελεχώσει πλήρως τη φρεγάτα «Υδρα», που ετοιμάζεται να αποπλεύσει για την Ερυθρά Θάλασσα σε αποστολή υπό αμερικανική διοίκηση εναντίον των Χούθι της Υεμένης, αναζητούσε το ΓΕΝ αλλά αντί για αυτό, προέκυψε μια βόμβα καθώς 17 στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρετούσαν στη φρεγάτα παραιτήθηκαν!

Οι παραιτήσεις στις Ενοπλες Δυνάμεις είναι πονοκέφαλος για την ηγεσία αλλά αυτό είναι κυριολεκτικά

«χαστούκι». Σύμφωνα με ρεπορτάζ του militaire.gr οι παραιτήσεις έγιναν αμέσως μόλις έγινε γνωστή η ημερήσια αποζημίωση σε συνδυασμό με τη χρονική διάρκεια της αποστολής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διάρκεια της αποστολής στην Ερυθρά Θάλασσα θα είναι έξι μήνες. Η δε ημερήσια αποζημίωση για το πλήρωμα της φρεγάτας θα είναι 86 ευρώ καθαρά. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εξήγηση για τους λόγους των παραιτήσεων.

Τα προβλήματα της φρεγάτας και η δυσαρέσκεια του πληρώματος φαίνεται ότι ήταν γνωστά στην κυβέρνηση και γι’ αυτό είχε προκαλέσει εντύπωση η πρεμούρα της να στείλει πολεμικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα.

Πολύ περισσότερο που ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λ. Όστιν δεν είχε συμπεριλάβει την Ελλάδα στις χώρες που θα συμμετείχαν στην αποστολή. Κάτι που δημιουργεί την υποψία ότι η ελληνική κυβέρνηση έσπευσε να προσφέρει το πολεμικό πλοίο.

Η «βόμβα» των παραιτήσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικά στο Πολεμικό Ναυτικό έχει ενεργοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό. Το θέμα αναδεικνύεται ξανά από τις παραιτήσεις μελών του πληρώματος της φρεγάτας «Υδρα».

Το έγγραφο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), που επιβεβαιώνει 17 παραιτήσεις, δημοσιεύει το militaire.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα