Βουλευτής της Ν.Δ. «πρεσάρει» Σταϊκούρα για το αεροδρόμιο Χανίων...


Η Σέβη Βολουδάκη, βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Μεταφορών, ζητώντας εξηγήσεις για ζητήματα του αεροδρομίου Χανίων.


Όπως... αναφέρει υπάρχει «σοβαρότατη έλλειψη σύγχρονου συστήματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, καθώς το ραντάρ προσέγγισης με τον πύργο ελέγχου δεν έχει τεθεί ακόμη σε λειτουργία».
Σημειώνει ακόμη ότι η σχετική σύμβαση παραχώρησης στη Fraport προβλέπει τον εκσυγχρονισμό των Τομέων Επικοινωνιών και Επιτήρησης με την απόκτηση συγκεκριμένων συστημάτων.
«Η
Fraport Greece, που έχει και την ευθύνη της διαχείρισης του αεροδρομίου, δεσμεύεται να πραγματοποιήσει τις παραπάνω ενέργειες και κωλυσιεργεί (εδώ και 8 χρόνια!) στην τοποθέτηση του συγκεκριμένου απαραίτητου εξοπλισμού, επικαλούμενη κάθε φορά και άλλους λόγους» υπογραμμίζει, προσθέτοντας πως «το νέο σύστημα θεωρείται απαραίτητο για την ασφαλή προσέγγιση, προσγείωση και απογείωση των αεροπλάνων».
Και ερωτά τον Χρήστο Σταϊκούρα:
Έχει προβεί σε κάποιες και αν ναι σε ποιες ως σήμερα ενέργειες η ελληνική κυβέρνηση για την υλοποίηση των δεσμεύσεων της Fraport να επενδύσει στο νέο ραντάρ προσέγγισης του αεροδρομίου Δασκαλογιάννης; Εάν ναι σε ποια φάση βρίσκεται η υλοποίηση τους; Έχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες προσδιορίσει τις τεχνικές προδιαγραφές του ραντάρ;Προτίθεται η κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να υλοποιηθεί η επένδυση και τι προτίθεται εάν υπάρχει συνεχόμενη αδικαιολόγητη καθυστέρηση;
Keywords
Τυχαία Θέματα