Υπάρχουν και εναλλακτικές διακοπές για να ξεφύγεις από τον βραχνά της ακρίβειας



Διανύοντας τον Ιούλιο πολλοί είναι εκείνοι που λόγω της ακρίβειας είτε δεν έχουν κανονίσει ακόμα τις διακοπές τους, είτε περιμένουν προσφορές της τελευταίας στιγμής.

Η αύξηση των τιμών στα ακτοπλοϊκά, αεροπορικά, στη διαμονή αλλά και στην διατροφή έχουν κάνει τον κόσμο να αναζητά εναλλακτικούς τρόπους διακοπών. Παρότι όταν σκεφτόμαστε το καλοκαίρι το πρωτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι κάποιο νησί

του Αιγίου ή του Ιουνίου, υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να περάσεις όμορφα και με μικρότερο κόστος τις διακοπές σου.

Camping

Οι πιο δημοφιλείς εναλλακτικές διακοπές δεν είναι άλλες από το camping. Οργανωμένο και για τους πιο τολμηρούς το ελεύθερο, είναι ο καλύτερος τρόπος για να περάσεις χαλαρές διακοπές αφού θα «μένεις» σε κάποια παραλία. Αφού επιλέξεις πιο από τα δυο είδη camping θα κάνεις, θα πρέπει να βεβαιωθείς στην πρώτη περίπτωση για τη διαθεσιμότητα που υπάρχει στα οργανωμένα καθώς πολλοί πλέον λόγω χαμηλού κόστους το επιλέγουν και για τη δεύτερη θα πρέπει να δεις σε ποια μέρη επιτρέπεται το ελεύθερο camping. Και στις δύο περιπτώσεις το κόστος των διακοπών μειώνεται αυτομάτως στο 50%. Στο οργανωμένο στοιχίζει 40 με 45 ευρώ την ημέρα σε τροχόσπιτο στο οποίο μπορούν να μείνουν μέχρι και 4 άτομα. Με σκηνή 12 ευρώ την ημέρα (ρεύμα, πάρκινγκ). Όσον αφορά το ελεύθερο είναι μόνο τα προσωπικά σου έξοδα και οι βενζίνες.

«Δεν περίμενα ότι θα μου αρέσει το camping, ήμουν αρνητικός στην αρχή γιατί προτιμούσα τις ανέσεις. Ωστόσο με τις τιμές να έχουν ξεφύγει, το δοκίμασα πέρσι και το λάτρεψα», δηλώνει στα Dnews ο κ. Δημήτρης και συνεχίζει: «είναι υπέροχο να κοιμάσαι, να ανοίγεις τα μάτια σου και να βλέπεις τη θάλασσα, όπως και το να μαγειρεύεις και ουσιαστικά να επιβιώνεις σε μία παραλία. Πέρσι πήγα για 3 ημέρες ελεύθερο camping. Φέτος ήδη πήγα σε οργανωμένο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και τον Αύγουστο θα ξανά πάω στην Πελοπόννησο για ελεύθερο».

Διακοπές στο βουνό

Μία αρκετά οικονομική επιλογή είναι να περάσεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές σε κάποιο χωριό στο βουνό. Οι τιμές είναι πολύ χαμηλές καθώς δεν θεωρείται high season. Η διαμονή και το φαγητό δεν συγκρίνονται με τα νησιά. Επιπλέον, οι διακοπές στο βουνό είναι για εκείνους που θέλουν να αποφύγουν την πολυκοσμία που σίγουρα θα συναντούσαν στα νησιά.

Αγροτουρισμός

Μία νέα μορφή τουρισμου στην χώρα μας η οποία δεν είναι τόσο διαδεδομένη, είναι ο αγροτουρισμός. Βρίσκεις ένα αγρόκτημα στο οποίο μένεις και συμμετέχεις σε αγροτικές εργασίες. Όσοι θέλουν να έρθουν σε επαφή με την αγροτική ζωή, τη χλωρίδα και την πανίδα, η επιλογή αυτή είναι ιδανική. Οι τιμές ποικίλουν ανάλογα ανάλογα με την περιοχή και το πακέτο που θα κλείσεις. Η διαμονή μέσο όρο να ξεκινάει από 40 ευρώ το βράδυ.

Διακοπές της τελευταίας στιγμής

Μία μεγάλη μερίδα ατόμων επιλέγουν να κλείσουν τις διακοπές τους την τελευταία στιγμή. Ο λόγος, για να πετύχουν μία συμφέρουσα προσφορά, κυρίως έπειτα από ακύρωση τελευταίας στιγμής, αφού πλέον οι τιμές στα καταλύματα για τον περισσότερο κόσμο είναι απλησίαστες πόσο μάλλον από τα μέσα Ιουλίου και μετά που θεωρείται high season.

«Μπαίνω σχεδόν κάθε ημέρα και κοιτάζω την διαθεσιμότητα και τις τιμές για τέλη Ιουλίου», αναφέρει η κα. Κατερίνα στα Dnews. «Έχω επιλέξει τέσσερις προορισμούς και περιμένω την κατάλληλη στιγμή για να πραγματοποιήσω την κράτηση. Πάντα υπάρχει ακύρωση. Είναι η τρίτη χρονιά που θα κάνουμε έτσι διακοπές με την παρέα μου

in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα