0 Βελόπουλος, η μύγα (στο νερό) και η παλιά καταδίκη του για υπεξαίρεση

O ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ορίζοντας του κόμματος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού καθίστα­ται ομιχλώδης, μετά τις συνεχείς αποκαλύ­ψεις για «συνοικέσια» και φιλίες του προέ­δρου του Γιώργου Καρατζαφέρη αλλά και πρωτοκλασάτων στελεχών του με την Κόζα Νόστρα του Βορρά. Συννεφιασμένος είναι παράλληλα και ο πολιτικός ουρανός για τον...
βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος εικονίζεται σε νέες φωτογραφίες που βλέπουν το φως
της δημοσιότητας με το θε­ωρούμενο από την Αστυνομία ως πρωτοπα­λίκαρο του αρχηγού της εγκληματικής ομά­δας (Μάρκου Καραμπέρη), τον 47χρονο Δη­μήτρη Λογοθέτη.
Τα προβλήματα όμως για τον κ. Βελόπου­λο δεν σταμάτησαν ποτέ, αφού και στο πα­ρελθόν δεν ήταν προσεκτικός στις κινήσεις του, καθώς είχε καταδικαστεί με αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου για υπεξαίρεση χρηματικού ποσού.
Σύμφωνα με την απόφαση 1375- 1376/99 του Εφετείου Θεσσαλονίκης, ο τό­τε πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ν.Δ. Ημαθίας και ιδιοκτήτης του τηλεοπτι­κού σταθμού IV Θεσσαλονίκη Κωνσταντίνος Ζαρκάδας κατήγγειλε ότι ο Βελόπουλος, ως δημοσιογράφος και παρουσιαστής κοινωνι­κής εκπομπής, ιδιοποιήθηκε παράνομα πο­σό 1.440.000 δραχμών από τις διαφημίσεις που έμπαιναν στο κανάλι.
Κατά τη διαδικασία της δίκης αποδείχτη­κε ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ είχε συμ­φωνήσει ότι 60% των διαφημίσεων θα δί­νει στον ιδιοκτήτη του και 40% θα το κρατά­ει αυτός, εισέπραξε 2.400.000 δραχμές και δεν απέδωσε τις 1.440.000 δραχμές. 0 ση­μερινός βουλευτής του ΛΑΟΣ όμως (και τό­τε πολιτευτής με τη Ν.Δ στην Ημαθία) είχε μηνύσει με τη σειρά του τον γιατρό και ιδιο­κτήτη του σταθμού για εξύβριση και δυσφή­μηση. 0 Ζαρκάδας, κατά τα πρακτικά της δι­καστικής απόφασης, είχε αποστείλει επιστο­λή προς την επιτροπή ελέγχου υποψήφιων βουλευτών της Ν.Δ ισχυριζόμενος ψευδώς για τον Βελόπουλο ότι «εξαργυρώθηκε η σι­ωπή του από την εταιρία εμφιαλώσεως ύδα­τος ΙΟΛΗ, ώστε να μη δημοσιοποιήσει την ανεύρεση μύγας εντός φιάλης...». Σύμφωνα με τη δικογραφία, ακροατής πήγε στον Βε­λόπουλο ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό, που είχε μέσα μια μύγα. 0 δημοσιογράφος συναντήθηκε στην Αθήνα (τυχαία, όπως εί­πε ο ίδιος, στο Κολωνάκι) με τον ιδιοκτήτη της εταιρίας-κολοσσό και γυρίζοντας πίσω η εταιρία «απέστειλε διαφήμιση στο IV Θεσσαλονίκη, κάτι που δεν συνηθίζεται στα τοπι­κά κανάλια». Ο κ. Ζαρκάδας καταδικάστηκε σε τρεις μήνες φυλάκιση για απλή δυσφή­μηση και όχι για εξύβριση, αφού ο κατηγο­ρούμενος γιατρός «δεν τελούσε σε γνώση της αναλήθειας των περιστατικών και τον κατήγγειλε στο κόμμα για να προστατέψει τους ψηφοφόρους της Ν.Δ», όπως αναφέ­ρεται στην απόφαση.
Ο Κυριάκος Βελόπουλος καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες φυλάκιση με τριετή ανα­στολή για υπεξαίρεση. Εν συνεχεία, ο τότε πολιτευτής προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, αλ­λά το ανώτατο δικαστήριο, με την υπ' αριθ­μόν 325/2000 απόφασή του, απέρριψε την από 24 Μαΐου αίτησή του και η ποινή πα­ρέμεινε.
forapartida-forapartida.blogspot.com
Keywords
Τυχαία Θέματα