20.000 οι συντάξεις "μαϊμού"

Στον εντοπισμό 20.000 συντάξεων-μαϊμού, με κόστος 120 εκατ. ευρώ για τα ασφαλιστικά ταμεία, προχώρησαν τα αρμόδια ελεγκτικά κλιμάκια, όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, μιλώντας στο Mega. Σημείωσε πάντως πως «πολλοί, μετά τους....
ελέγχους, έχουν συμμορφωθεί και δηλώνουν τους θανάτους».
Ο κ. Κουτρουμάνης αποκάλυψε επίσης ότι το ΙΚΑ έως τα τέλη του έτους θα χρειαστεί επιπλέον 800 εκατ. ευρώ χρηματοδότηση, από τα οποία τα 600 έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό
ενώ τα υπόλοιπα 200 εκατ. ευρώ θα εξασφαλιστούν από την μείωση της σπατάλης. Σημείωσε ότι εδώ και χρόνια πολλές επιχειρήσεις δεν καταβάλλουν εισφορές και ανέφερε ότι γι' αυτό το λόγο ολοκληρώθηκε η αποστολή ειδοποιήσεων για οφειλές άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ και σύντομα θα σταλούν προειδοποιήσεις για οφειλές άνω των 500.000 ευρώ.

Παράλληλα, σε επανεξέταση όλων, όσοι λαμβάνουν το επίδομα τυφλότητας αποφάσισε να προχωρήσει ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μάρκος Μπόλαρης, με στόχο την εξακρίβωση της πιθανότητας για παράνομη λήψη του από ορισμένους δικαιούχους.

Στην απόφαση αυτή προχώρησε το υπουργείο μετά από καταγγελίες για υπερβολικό αριθμό δικαιούχων που λαμβάνουν το επίδομα τυφλότητας στην Ζάκυνθο.

Όπως έδειξε ο πρώτος έλεγχος το συγκεκριμένο επίδομα λαμβάνει το 2% του πληθυσμού του νομού και σχετικοί έλεγχοι θα διενεργηθούν και σε άλλους νομούς της χώρας.

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα