30 χρόνια μετά: "Σήκω Αντρέα για να δεις... το μπάσταρδο της Αλλαγής!"

18 Οκτώβρη 1981 - 18 Οκτώβρη 2011
Ένα κόμμα - Δύο Ελλάδες.

Και η Κρατική (μέσω ΜΜΕ)Δεκαετής Αντι-Ανδρεική προπαγάνδα περί "υπευθυνότητας" και "ανευθυνότητας"

Ακριβώς 30 χρόνια πριν οι μισοί Έλληνες εκστασιασμένοι πανηγύριζαν για τη -διαφαινόμενη τότε- άνοδο του λαού στην εξουσία, μέσω του σοσιαλιστικού -τότε- ΠΑΣΟΚ.
18 Οκτωβρίου 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου σαρώνει στις εκλογές
με 48%, σε εποχή που δεν υπήρχε αποχή.
Τα συνθήματα Λαική Κυριαρχία- Εθνική Ανεξαρτησία ηχούσαν παντού!
Η Ελλάδα μετα από.....
50 χρόνια δεξιάς κυριαρχίας (μετά το Βενιζέλο), αποκτούσε και πάλι μια Κυβέρνηση σταθερή από την πλευρά της προοδευτικής παράταξης, που συγκέντρωνε τότε και μεγάλο μέρος της μεταπολιτευτικής αριστεράς και του αντιδικτατορικού αγώνα.

Εννοείται πως δε λαμβάνεται υπ' όψιν η διετής διακυβέρνηση της Ένωσης Κέντρου το 63-65, καθώς ήταν υπό βασιλική κηδεμονία και κουμάντο έκανε ο Γλίξμπουργκ κυρίως.

Το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε λοιπόν στην εξουσία φουριόζο και δυναμικό.
Φυσικά δεν έκανε αυτά που υποσχόταν.
Το "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" και το "Έξω οι βάσεις του θανάτου" (του ΝΑΤΟ στη Σούδα) , που βροντοφώναζε ο Ανδρέας, ήδη όσο πλησίαζε η μέρα των εκλογών όλο και σιγούσε, ώσπου μετεκλογικά εξαφανίστηκε ως διά μαγείας!

Πάντως, ακόμη και εντός ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, η Εθνική Ανεξαρτησία υπηρετήθηκε και με το παραπάνω από τον Ανδρέα Παπανδρέου σε σημείο μάλιστα που θα έλεγα πως υπηρετήθηκε καλύτερα από ποτέ άλλοτε στη νεοελληνική ιστορία.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου άδειασε τα ταμεία για να δώσει τα λεφτά στο λαό για να 'χει εισόδημα και ο τελευταίος δάσκαλος και ο τελευταίος νοσοκόμος και ο τελευταίος αγρότης κλπ. που μέχρι τότε πεινούσαν.
Διπλασίασε τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, έφερε αγροτικές επιδοτήσεις.
30 χρόνια μετά ο Γιώργος Παπανδρέου (και οι προκάτοχοί του- Σημίτης, Καραμανλής, Μητσοτάκης) αδειάζει τα ταμεία για να δώσει τα κρατικά λεφτά στους τοκογλύφους.
Όσο λάθος κι αν έγινε η βεβιασμένη αναδιανομή του πλούτου επί Ανδρέα (που έγινε κατά τη γνώμη μου με πολύ λάθος τρόπο), τουλάχιστον τα λεφτά του Κράτους κατέληξαν στο φυσικό κάτοχό τους: το λαό!
Ασχέτως αν η διαχείριση ήταν λανθασμένη, τα λεφτά δόθηκαν στο λαό!
Από το 1990 έως σήμερα τα λεφτά φεύγουν από το Κρατικό Ταμείο για να πάνε στις τσέπες των Μεγαλοκαρχαριών, στα deals με τα Ομόλογα, στη ληστεία του Χρηματιστηρίου, στο Βατοπαίδι, στη Siemens, στο C4-I κλπ.
Οι συγκρίσεις αναπόφευκτες...

Δεν είναι τυχαίο που η Κρατική Προπαγάνδα εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια αναθεματίζει συνεχώς μέσω των ΜΜΕ την πολιτική αυτή του Ανδρέα Παπανδρέου.
Ήταν η μόνη περίπτωση αναδιανομής πλούτου στην Ελλάδα που, παρα τα εξόφθαλμα λάθη της, έγινε υπέρ των ασθενεστέρων.
Και η θύμισή της ενοχλεί τους Καθεστωτικούς μεγαλοεπιχειρηματίες, γι αυτό και λοιδωρούν συνεχώς την πολιτική αυτή και την παρουσιάζουν ως την απόλυτη αιτία του κακού.
Ενώ δεν προκύπτει
Keywords
Τυχαία Θέματα